Andreja Jereb | petek, 18 avgust 2006

Absolventko ekonomije zanima, če lahko med iskanjem redne zaposlitve dela prek študentskega servisa. To se ji zdi edina možnost, da pokrije stroške, ki presegajo višino denarne pomoči.

Pozdravljeni. Moja situacija je naslednja: sem absolventka ekonomije, tik pred diplomo. Jeseni mi poteče status in začela bom z iskanjem prve zaposlitve. Ker pa so izgledi, da najdem službo v razmeroma kratkem obdobju, slabi, socialna pomoč pa ne omogoča pokritja vseh stroškov, me zanima, ali je možno, da bi v tem obdobju delala prek študentskega servisa, če bi se npr. vpisala v 3. roku na kakšno fakulteto ali visoko šolo, kjer so še ostala prosta mesta. Sicer se potem ne bi mogla prijaviti na zavod, zato me zanima, ali je sploh možno, da imam status študenta in si hkrati sama iščem redno zaposlitev v svoji stroki, ter kaj se v tem primeru zgodi s statusom, če delo najdem. Torej na kratko: Ali lahko delam prek študentskega servisa, dokler čakam na prvo redno zaposlitev?

Če ne, bi pa lepo prosila za kakšen nasvet, kako si potem pokriti stroške, ki presegajo višino denarne pomoči, dokler ne najdem dela?

Hvala!

 

Pozdravljena, Maja!

Razumem tvojo skrb in verjetno je za začetek najlažje ugotoviti, če si res lahko na kakršen koli način podaljšaš status študenta. Lahko s tem, da če si imela dobre študijske rezultate, vpišeš podiplomski študij na svoji fakulteti, lahko pa pogledaš seznam prostih mest na fakultetah in se vpišeš na katerokoli v tretjem roku ter s tem status obdržiš. Pazi samo, ker imajo nekatere fakultete narejeno tako, da če vidijo, da nisi nikoli prihajala na predavanja, dobivala inskripcij in nisi do februarja naredila nobenega kolokvija ali izpita, te lahko tudi sredi leta izpišejo. To so seveda naredile prav zaradi takih primerov, kot je tvoj.

Seveda lahko med delom preko študentskega servisa mirno iščeš zaposlitev. Ko jo dobiš, tja prineseš svojo delavsko knjižico, s čemer ti avtomatično preneha status študenta. Pretehtaj torej, kaj je zate najbolj ugodna varianta, se odloči in čim prej ukrepaj v tisto smer. Želim ti, da v prihodnje takih skrbi ne bi imela,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1765-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti