Andreja Jereb | petek, 18 avgust 2006

»Imam dekle, ki jo močno ljubim,« začenja svoje pismo fant, ki se sprašuje, če je tudi sam tako iskreno ljubljen; opaža namreč, da je njegovo dekle v tesnem prijateljstvu s še enim fantom. Je to prijateljstvo še zdravo in nedolžno ali se ob njem prebuja nova zveza?

Imam dekle, ki jo močno ljubim, dokaj prepričan sem, da tudi ona mene, zakaj ta dokaj ... Problem je v tem, da je preveč prijateljska (z enim prijateljem), normalno bi mi vse skupaj bilo, če bi bilo to prijateljstvo po principu: pogovori, pijača, kak žur itd, a žal ni tako, prijatelj jo večkrat obišče, pri njej se počuti bolj domače kot jaz, veliko si dopisujeta z sms (najhuje mi je bilo na morju, ko sva bila skupaj, naj bi bila drug za drugega, a so vsak dan švigali sms-i, on njej ona njemu tudi več sms-ov na dan), nosi njegovo sliko v denarnici in on njeno, velikokrat jo pokliče ... prevečkrat, če mene vprašate.

Večkrat sem ji omenil, da to ni zdravo prijateljstvo, da to ni tako, kot bi moralo biti, da sta enostavno preveč povezana. Potrebujem odgovor, ali je to prijateljstvo pristno in nedolžno ali je le vrh ledene gore, navsezadnje vemo česa vsega smo zmožni ljudje, čeprav mi vseskozi zatrjuje obratno.

LP

NekdoNekje

 

Pozdravljen, NekdoNekje!

Prav nič ti ne zavidam tvoje situacije. Strah te je, da izgubljaš pred svojimi očmi svoje dekle. Koliko je to res in koliko ne, lahko oba samo ugibava. Edina oseba, ki ve resnico ter koliko čuti do tebe in drugega fanta, je seveda samo dekle. Ne morem ti odgovoriti, ali gre za tako globoko prijateljstvo še do drugega fanta ali pa je posredi začetek nove zveze. Tudi tvoje dekle ni prav z ničemer zavezano tebi, saj nista poročena in si nista obljubila zvestobe samo drug drugemu. Vem, da je to težko razumeti, a tako je. Do poroke si popolnoma svoboden neko zvezo začeti, jo kadarkoli vidiš, da ne gre naprej, prekiniti in začeti z drugo. Z ničemer ne moreš in ne smeš dekleta vezati samo nase ali si celo domišljati, da je 'dolžna' biti samo s
teboj. Bi se pa sama na tvojem mestu resno pogovorila, ji povedala to, kar sta se očitno že pogovarjala in ji predlagala, da se nekaj tednov ne vidita in naj se v tem času sama v sebi umiri ter odloči, kakšen odnos bo imela s katerim fantom. Idealno bi seveda bilo, da se v tem času ne bi videvala, slišala ali si pisala z nikomer od vaju, vendar tega od nje ne moreš zahtevati. Čustva v vaših letih so namreč silno močna, zelo nepredvidljiva, nikoli ne veš, kako bo nekdo reagiral v naslednjem trenutku.

Če te njeno vedenje le preveč moti, ji sam povej, da se boš za nekaj časa od nje odmaknil, da se lahko v miru odloči, kako naprej. Na dveh stolčkih pa ne more sedeti.

Verjamem, da si nad dekletom in fantom, s katerim te 'vara', hudo razočaran, vendar trenutno ni boljše rešitve kot to, kar sem ti predlagala. Želim ti, da bi se končalo tako, kot si želiš,

Andreja Jereb

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1980-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti