Andreja Jereb | petek, 18 avgust 2006

Fantu, ki sicer nikoli ni imel težav pristopiti do deklet, ki so mu bile všeč, je tokratna zaljubljenost uganka … Kako naj dekletu, ki mu res veliko pomeni, hkrati pa fante po vrsti zavrača, primerno pove za svoja čustva do nje?

Pozdravljeni!

Sem 16-letni fant in imam problem. Glede tega sem se že menil s svojim prijateljem in mi njegov nasvet ni všeč, ker pa ne najdem nobenega drugega, komur bi zaupal svoj problem, sem se odločil za vaš nasvet.

Problem je sicer v tem, da sem v novi šoli (srednji) spoznal dekle, ki mi je zelo všeč in tega ji ne znam primerno povedati, ker me je strah, da bi me zavrnila. Do zdaj nisem nikoli imel tovrstnih težav in nikoli mi ni primanjkovalo ne poguma, ne ustvarjalnosti. Razlog, zakaj ji ne upam tega povedati, je ta, da je zelo odbijalna in do zdaj še nikoli ni imela fanta, čeprav jo je že na ducat mladeničev »snubilo«, in me je strah, da bo tudi mene zavrnila. Rad bi tudi poudaril da sem že bil zavrnjen in da nikoli nisem tega obžaloval, ker mi ta dekleta niso veliko pomenila. Ampak zdaj si pa ne upam tvegati, ker mi je že več kot pol leta zelo všeč in me nobena druga sploh ne zanima razen nje. Ona sicer ne ve, da sem zaljubljen vanjo in po mojem mnenju se mi ravno zato še ni »zamerila« in me ima le za prijatelja, dokler vse druge fante (snubce) strogo ignorira. Ne vem ali ji naj povem ali ne (seveda ji tega ne bi nikoli direktno povedal, ker se mi ne zdi primerno!!!). Premišljeval sem tudi ali naj povprašam njeno prijateljico za nasvet, vendar nisem prepričan ali je to rešitev. Dekle mi je všeč, rad bi jo bolj spoznal, ampak ne vem kako.

Upam, da lahko razumete moje težave in bi vam bil zelo hvaležen, če bi mi lahko pravilno svetovali.

Lep pozdrav,

16-letnik

 

Pozdravljen 16-letnik!

Verjamem ti, da ti je težko opazovati vse zavrnjene snubce okoli dekleta, ki ti je všeč, sploh ob misli, da znaš ti biti naslednji. Ste morda fantje pomislili na to, da če vse po vrsti zavrača, da si morda trenutno ne želi imeti fanta? Meni je najprej prišlo to na misel in prav zato vanjo ne bi silila še sama. Brez skrbi, ko je dekle pripravljena na prijateljstvo, poznanstvo ali bolj resno zvezo, bo to tudi nakazala, se rada gibala v mešani družbi, se spogledovala s fanti, dosti smejala ob pogovorih z njimi, šla rada na pijačo ali drugo obliko druženja.

Zaenkrat mi pride na misel, da bodi zelo dober opazovalec od strani, ohrani tak odnos in toliko bližine, kot jo imaš do nje sedaj, ne sili vanjo, ostani njen prijatelj. Če ji bo tvoj odnos do nje všeč, bodi prepričan, da bo takrat, ko bo ona pripravljena, naredila tudi korak bližje tebi. Če pa se boš prenaglil, znaš slediti svojim vrstnikom, ki jih je zavrnila.

Sama tudi ne bi spraševala nikogar za nasvet, saj njena prijateljica ni vseved, tudi do deklet se dekleta povsem obnašajo kot do fantov in zato so bolj nezanesljivi sogovorniki, kadar gre za tako kočljivo situacijo.

Mislim, da nisi preveč navdušen nad odgovorom, saj si želel recept za čimprejšnjo dosego večje bližine, a mislim, da je tokrat res bolj modro počakati. Želim ti čim več potrpežljivosti, ki te bo marsičesa naučila in ti dala novo življenjsko izkušnjo,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(2 glasov)

Komentarji 

 
#1 Katarina 2010-11-14 18:30 Živjo, strinjam se z zgornjim odgovorom. Včasih se iz prijateljstva razvije kaj več. V tvojem primeru bi lahko bilo tako. Tudi pri prijateljstvu se odpremo človeku, da nas od blizu spozna, tako da na tak način imaš v bistvu super priložnost, da jo resnično spoznaš in zaupala ti bo veliko stvari. Tudi ona bo imela možnost, da te spozna (še bolje) in se potem odloči, če si ji všeč kot potencialni fant. Če ji boš všeč, ti bo sigurno poslala kak namig :) že samo če si bo želela več časa preživeti v tvoji družbi, je eden tak znak. Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3948-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti