Vida Dimnik | sreda, 16 avgust 2006

Mnogo vprašanj in strahov se pojavi, ko po spolnem odnosu zamuja menstruacija, sploh če je bil le-ta brez kakršne koli zaščite.

Imam par vprašanj, upam da mi boste odgovorili na njih! Menstruacijo bi morala imeti osmega, vendar mi zamuja dva dni. Mogoče ni razloga za strah, vendar sem imela spolni odnos brez zaščite. Ponavadi dobim menstruacijo prej ali pa kasneje, tako da še sama ne vem, kaj naj si mislim. Počakala bom, ker me je špikalo po trebuhu! Če pa bi bila noseča, ali lahko naredim splav, četudi še nisem 18? Imam namreč 17 let, februarja bom 18. In koliko časa čakaš? Ali to boli? Kaj pa tiste tablete, ki preprečijo nosečnost? V kolikem času po spolnem odnosu jih moraš vzeti? Upam, da mi boste čim prej odgovorili, hvala že v naprej.


Strah te je preplavil po tem, ko si občevala, ne da bi prej premislila ali uporabila ustrezno kontracepcijo. Strah te je, čeprav še ni prišlo do izostanka perila. Za postkoitalno kontracepcijo, o kateri sprašuješ, imaš čas do 72 ur po nezaščitenem spolnem odnosu. Ali imaš za to še čas, moraš oceniti sama. Vsekakor bo potrebno trezneje postopati v prihodnje, zato poišči nasvet pri ginekologu.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Komentarji 

 
#1 Alja16 2012-03-18 10:54 Jaz in moj fant sva že skupaj 1 leto pa pol in 4 mesci sem imela prvi spolni odnos z njim in je bilo vse v redu, saj sva uporabila kondom. Samo, ko sva imela prejšnji mesec 2. spolni odnos sva tudi uporabila kondom, ampak zdaj mi menstruacija zamuja že 3 dni in me je rahlo strah da je kodom počil. Namreč sem stara 16 let in zdi se mi neprimerno da bi zdaj zanosila. Vem da me boste sedaj obsojali saj sem stara 16 let in zakaj sem se spuščala v spolni odnos… Ampak mene je zelo strah saj mi ni nikoli tako zamujala menstruacija namreč jo imam že 4 leta in je bila celi čas dokaj redna. PROSIM POMAGAJTE !! hvala Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4755-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti