Andreja Jereb | sreda, 16 avgust 2006

Mimi so v referatu presenetili z novico, da ne more vpisati statusa absolventa, ker ima že opravljene vse izpite – in tako naj bi v času pisanja diplome ostala brez statusa študenta! Je pravilnik res tak ali pa gre morda samo za  nesporazum?

Zdravo,

sem izredna študentka na ekonomski fakulteti v Mariboru. Sem v četrtem letniku in sem opravila vse izpite, zato sem oktobra mislila vpisati status absolventa, pa so mi na referatu povedali, da ker imam opravljene vse izpite, v času pisanja diplome nimam več statusa študenta. Zanima me, ali je to res mogoče, namreč sem se pozanimala še pri nekaterih izrednih študentih drugih fakultet iz LJ, pa vsi lahko vpišejo absolventa.

Mimi


Pozdravljena, Mimi!

Moram priznati, da tudi mene čudi, da bi to, kar si napisala, zares držalo. Po vseh pravilnikih je namreč status absolventa namenjen prvenstveno pisanju diplome, čeprav ga seveda večina študentov izkoristi tudi za to, da naredijo vse manjkajoče izpite. Predlagam ti, da si prebereš univerzitetni pravilnik o statusu študenta, ter seveda vaš interni, ki pa mora biti vsekakor skladen z univerzitetnim. Pojdi nazaj do vodje referata za izredni študij in se še enkrat pozanimaj, kako je s tem. Upam, da ste se samo narobe razumeli. Veliko uspeha in energije ti želim v tvojem zadnjem študijskem letu,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2608-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti