Andreja Jereb | petek, 11 avgust 2006

20-letno dekle se zavestno izogiba stikov z nasprotnim spolom, ki si jih sicer želi, hkrati pa tudi boji. Rada bi premagala ta strah in se naučila pravilnega reagiranja v situacijah, iz katerih trenutno beži.

Lep pozdrav!

Stara sem 20 let in še nisem imela fanta. Nekaj simpatij, ampak iz tega ni bilo nikoli ničesar. Vsakič, ko se mi nekdo približa, se umaknem, v smislu da ne pokličem, se ga izogibam. In vem, da to počnem zavestno, čeprav se izmikam za nekimi izgovori. Enostavno namerno uničim vse, kar bi lahko bilo, pa čeprav samo dobro prijateljstvo. Ko nekoga spoznam, me je strah tega, da bi morala biti z njim sama, ker ne vem kako bi se obnašala. Pravzaprav ne vem, česa me je strah. Tudi ko smo zunaj, mi je sicer všeč, če se z nekom spogledujem, a več od tega ponavadi ne pride. Čeprav si na splošno želim, da bi fanta bolje spoznala, ampak v
tistem momentu odreagiram popolnoma drugače. Zdi se mi, da sem na splošno odprte narave, ampak ko pride do tega, da bi se z nekom lahko zbližala, se vedno umaknem. In velikokrat mi je kasneje žal.

Kakršna koli misel, spodbudna beseda bi še kako prav prišla!

Hvala

B.


Pozdravljena, B.!

Ja, zelo neprijetno je, ko si sama v sebi želiš narediti korak naprej in se nekemu fantu približati, potem pa tega ne zmoreš. Verjemi, da gre kar dosti tvojih vrstnic čez take zadrege, dokler enkrat ne zberejo poguma in fanta ogovorijo.

Mislim, da nima smisla razmišljati o vzroku vedenja, ki ti pri tebi ni všeč. Morda si že imela kakšne slabe izkušnje, morda si samo po naravi bolj previdna, morda te je strah zavrnitve, morda podzavestno pričakuješ, da bodo fantje don Juani, ki bodo naredili prvi korak.

Verjamem pa, da ko bo prišel predte fant, ki ti bo res zelo všeč, bo tudi tvoje srce zmoglo toliko poguma, da se mu bo približalo ga ogovorilo, odgovorilo njegovemu povabilu ali ga poklicalo. Vsak odnos je za vsako osebo učenje, tudi zate. Spoznavaš sebe, svoje reakcije. Sedaj si odkrila nekaj, kar ti pri tebi ni všeč. Če te to resnično toliko moti, kar verjamem, da te, si naredi načrt, kako boš reagirala v prihodnje. In ko bo prišla taka situacija, trdno skleni načrt uresničiti. Saj s poznanstvom, prvim stikom s fantom itd. še nič ne tvegaš. Tudi še nič zavezujočega to ne pomeni. Če ti kasneje ni všeč, mu to poveš in odnos prekineš. Dopusti pa si toliko lastne svobode, kolikor jo potrebuješ. Morda boš potrebovala veliko časa, da boš
dopustila, da se ti nekdo približa, da mu boš pustila k sebi, da se boš opogumila in končno zaplula v obojestranski odnos. Ne boj se in ne sramuj se tega svojega vedenja, ker ni razloga za to, čeprav se ti zdi, da se vsa dekleta tako zlahka približajo fantom. A to je samo zunanja krinka, za katero se skriva marsikateri strah, ki ga dekleta prikrivajo tudi z nenaravnim vedenjem (se v pričo fantov samo zafrkavajo, smejijo, posmehujejo, dokazujejo.), nenavadnim oblačenjem (ponavadi seveda izzivalnim), ali zunanjo urejenostjo (od čudnih frizur, do raznih dodatkov, poslikav itd.), s čemer dajejo bolj vedeti, da niso zadovoljne s svojo zunanjostjo, pa vendar si želijo pritegniti pozornost nasprotnega spola.

Ostani raje taka kot si, saj bo tudi tebe pravi fant zagotovo opazil. Dobro srce in srčen značaj se namreč opazi in takrat pusti, da zagori ta plamen ljubezni, ki ti bo dal moč, da boš odgovorila na klic te ljubezni. Veliko poguma, potrpežljivosti do sebe ter sproščenosti ti želim,

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3489-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti