Andreja Jereb | ponedeljek, 17 julij 2006

Uspešno študentko, ki ima visoko povprečje ocen, zanima, kako priti do Zoisove štipendije.

Sem študentka pedagoške fakultete in sem letos naredila vse pogoje za drugi letnik. prav tako sem naredila pogoje za tretji letnik in imam povprečje 9. Zanima me, kako priti do Zoisove štipendije.

Iskrena hvala za odgovor.

Rebeka


Pozdravljena, Rebeka!

Zoisova štipendija je namenjena nadarjenim učencem in dijakom, ki dosegajo poleg visokega povprečja na šolskem področju tudi najvišja mesta na državnih tekmovanjih v znanju, raziskovalnem, umetniškem itd. delu. Redna pot je, da šolska služba takega učenca in dijaka kandidira (seveda s soglasjem staršev, če še ni polnoleten) na Zavod za zaposlovanje, kjer kandidata čez nekaj časa obvestijo o posebnih preizkusih nadarjenosti. In če jih le-ta uspešno
prestane, dobi Zoisovo štipendijo za eno leto. Če prihodnje leto izpolnjuje dane pogoje, se pogodba in s tem štipendija podaljša.

Ta štipendija ni namenjena študentom, vsaj kolikor sama poznam prijavni obrazec, ne. Predlagam ti, da pokličeš Zavod za zaposlovanje, oddelek, ki se ukvarja s podeljevanjem štipendij, ter se sama pozanimaš, katere štipendije pridejo zate v poštev.

Držim pesti, da je boš že jeseni deležna.

Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2675-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti