Vida Dimnik | torek, 11 julij 2006

Klara in njen mož si zelo želita otroka, vendar nosečnostni test ostaja negativen. Je krivo kajenje, morda debelost? …

Pozdravljeni!

Stara sem 23 let, pred dvema letoma sem bila na preventivnem ginekološkem pregledu. Ginekologinji sem povedala,da me občasno pika v jajčnikih. Pregledala me je, slikala jajčnike in izmerila maternico in rekla, da ne vidi nič posebnega, da bi bilo kaj narobe. Z možem bi rada imela otroka, kar pridno delava že 9 mesecev, pa nič. Zdaj pa...

Trenutno mi menstruacija zamuja že 5 dni, test nosečnosti pa pravi, da nosečnosti ni. Imam pa boleče dojke in neke krče v trebuhu – občasno. Prej tega nikoli nisem imela. Cikluse menstruacije sem imela precej redno, dokler nisva z možem začela delati na tem,da bi imela otroka. Naj povem še to, da kadim – cca 10-15 cigaret na dan. Zanima me, ali bom morala čisto nehati ali samo zmanjšati in na koliko?

Pri svojih 170 cm tehtam 108 kg: mislite, da zaradi debelosti ne zanosim? Čeprav mi ginekologinja ni nič rekla glede tega... Zredila pa sem se po kontracepcijskih tabletah, zdaj jih ne jem več kot eno leto.

Lepo prosim za odgovore in lep pozdrav!

Klara


Draga Klara: Z možem si prizadevata zanositi, vendar vama zaenkrat to še ni uspelo. V zadnjem letu celo opažaš neke, prej neznane simptome - neredne menstruacije, napete dojke, občasne krče v spodnjem delu trebuha... Napetost dojk in krči niso nujno znak nosečnosti, ob negativnem nosečnostnem testu so ti znaki bolj posledica neke hormonske motnje.

Od zadnjega ginekološkega pregleda sta minili že 2 leti. V tem času se je že lahko zgodilo kaj novega, zato se kar naroči . Medtem ko čakaš na pregled, pa toplo priporočam naslednje:
* nemudoma opusti kajenje, in to povsem
* vse moči usmeri v to, da normaliziraš telesno težo - včasih je že to dovolj, da
postanejo ciklusi spet redni in da ženska zanosi.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5787-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti