Andreja Jereb | nedelja, 18 junij 2006

Sošolci so postali zelo nadležni, saj dekletom ne dajo miru niti na straniščih. Kako lahko osnovnošolke rešijo ta problem?

V šoli fantje otipavajo dekleta. Prišli so celo tako daleč, da plezajo čez vrata ženskega stranišča. Ne vem, kaj na naredim. Morda bi nam uspelo, če bi si med seboj pomagale…

učenka


Pozdravljena, učenka!

Si predstavljam, kako zoprno, nerodno in odveč je dekletom, da nimajo več niti na lastnih straniščih potrebne intimnosti. No, pri nas vem, da smo problem rešile tako, da je ena 'stražila' pred vhodom v stranišča ter sporočala, kadar so prišli fantje težiti.

Predlagam vam še, da to poveste razredničarki. Med glavnimi odmori mora eden od učiteljev dežurati na hodnikih in tistega lahko prosite tudi za vašega 'stražarja'. Ne boj se, da bi se iz vas norčeval, saj vedo, da je to kar pereč problem v vaših letih.

Enako je z otipavanjem. Fantje so naenkrat spoznali, da so fantje in sedaj skušajo s posnemanjem najbolj neokusnih dejanj, ki so jih videli v kakšnih filmih, tudi pokazati, da sprejemajo svojo moško vlogo. Jih ne zagovarjam, samo skušam ti razložiti, čemu fantje to delajo. Seveda to ni prav in sama bi prosila razredničarko, če se lahko o tem enkrat pogovorite na razredni uri. Sicer pa veš, da velja pravilo, da bolj kot jim pokažeš, da ti gre nekaj na živce, nečesa ne maraš ali pa, da ti je odveč, bolj bodo seveda v tisto silili, zato da te dražijo. Če odziva nekajkrat ni ali pa ni ravno tak, kot si ga oni želijo, slej ali pred odnehajo. Vem, da mene niso nikoli dražili, ker ali nisem reagirala na njihove provokacije, ali pa so jih dobili, tako da so se drugič raje premislili, preden bi mi spet nagajali.

Ne vem, katera od strategij bo uspešna pri vas. Morda bi bilo najbolje, da se dobite dekleta skupaj in naredite bojni načrt, kako obvladati vaše sovrstnike. Upam, da vam bodo vaša prizadevanja uspela. Sicer pa ... zdržite še nekaj dni in spet boste za nekaj mesecev bolj svobodno zadihale.

Pa vse lepo med počitnicami,

Andreja Jereb

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2088-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti