Vida Dimnik | petek, 09 junij 2006

Missica srbež v nožnici ter izcedek močnega vonja povezuje z menjavo spolnega partnerja. Je prišlo do okužbe? Kako lahko reši nastali problem?

Pred enim tednom sem začela jemat kontracepcijske tablete logest, in sicer na 5. dan menstruacije. Pred nekaj dnevi sem imela prvič spolni odnos s fantom, s katerim sva skupaj 3 mesece. Zdaj po tem odnosu pa me v nočnici srbi, imam izcedek močnega vonja in mi je zelo neprijetno, ker moram uporabljati dnevne vložke. Kaj bi lahko bil razlog temu? Ali lahko problem rešim kako drugače kot s pregledom pri ginekologu?

Je možno da ima fant glivično okužbo? Se mi je to pojavilo zaradi menjave spolnega partnerja? Kako naj ta problem rešim, če ima fant okužbo z glivicami (ker mi nerodno mu to povedat)!? Ali lahko kljub temu imava spolne odnose?

Lp in hvala za odgovor!

Missica

 

Logest bi morala po navodilih začeti prvič že 1. dan menstruacije, če želiš zadostno zanesljivost. Prav tako bi morala ob menjavi spolnega partnerja uporabiti še kondom in imeti torej dvojno zaščito. Ravno ob menjavi partnerjev, še posebno, če jih dobro ne poznaš (po 3 mesecih ga sploh ne moreš poznati) pride najpogosteje do pojava spolno prenosljivih bolezni.
Tokrat si tvegala dvoje: to, da se okužiš ali pa zanosiš. Če gre v resnici le za glivično okužbo, je to le sreča v nesreči. Priporočam, da obiščeš ginekologa in se o tem pogovoriš.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3343-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti