p. Tomaž Mikuš | sreda, 07 junij 2006

Se je mogoče poročiti samo cerkveno, če zaradi finančne stiske civilna poroka ni mogoča?

Pozdravljeni!

Z zaročencem se želiva poročiti. Vendar bi se rada poročila samo cerkveno, civilno pa ne, zaradi finančne stiske (imava 4-mesečnega otroka). Finančno ne bi mogli preživeti, če bi se poročila civilno. Oba imava veliko željo, da bi se poročila. Ali se je mogoče poročiti samo cerkveno (kasneje pa bi se seveda tudi civilno)?

Hvala za vaš odgovor.


Odgovor na vajino vprašanje je DA. Lahko se poročita samo cerkveno, saj za cerkveno poroko ni pogoj civilna poroka. Cerkvena poroka tudi nima urejenega statusa pred državo in s tem civilno pravne veljave, zato je še vedno potrebna civilna poroka. S cerkveno poroko bosta uredila vajin status v Cerkvi in veseli me, da želita napraviti ta korak. Kar se tiče vajinega
odnosa do države, pa razumem vajino stisko; očitno vaju situacija, v kateri se nahajata, in trenutna zakonodaja postavljata v položaj, da je za vajino preživetje bolje, da ostaneta formalno neporočena. Svetujem vama, da tudi ta odnos uredita, brž ko bo za vaju mogoče, upam pa tudi, da bo sedanja vlada imela več posluha za stiske mladih, ki se nahajajo v podobni situaciji kot vidva in bo spremenila zakonodajo v tej smeri, da bodo mladi pari spodbujeni k sklenitvi zakonske zveze.

p. Tomaž

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4830-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti