Vida Dimnik | sreda, 07 junij 2006

Operaciji miomov je sledilo nekaj zelo močnih in bolečih menstruacij. Je to kako povezano?

Januarja sem imela operacijo miomov, od takrat so moje menstruacije še močnejše, še daljše in boleče. Ponovno sem šla k svoji ginekologinji in mi je dala tablete Orgametril, zdaj sem pojedla že celo škatlo, vmes sem dobila menstruacijo, ki pa je bila še močnejša kot prejšnje. Zanima me ali se mi zdaj to čisti ali je kaj drugega.

Hvala,

Andreja


Draga Andreja!

Dobro bi bilo, da bi vedela, koliko ste stari. Miomi se običajno pojavijo v zrelejšem življenjskem obdobju, nekje med 30. do 40. letom starosti ali še pozneje, ko se začenjajo že tudi prve hormonalne motnje. Oboje žensko izčrpava zaradi močnih, dolgih krvavitev in anemije. Z operacijo je bil pri vas odstranjen en vzrok, drugi pa verjetno še ostaja.
Če z Orgametrilom ne boste uspešni, vam ostajata še 2 možnosti: maternični vložek MIRENA, ki zelo zmanjša izgubo krvi in zelo hitro popravi slabokrvnost, ali pa ABLACIJA maternične sluznice, ko z manjšim operativnim posegom globoko postrugajo sluznico maternice, zato krvavitve oslabijo ali izginejo. Od operacije so minili že 4 meseci. Če se stanje kaj kmalu ne popravi, bo treba še kaj ukreniti. Ne čakajte predolgo.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Komentarji 

 
#1 contraceptive 2014-10-06 18:38 TҺis contraceptive pill uses artificial
oestrogen ɑnd progestogen - ethinylestradio l ɑnd drospirrenone - tաo key female sex hormones tɦat conteol
tɦe conception process. Τhe White House Һas lߋng argued that protections fоr religious liberty սnder the Religious Freedom аnd Restoration Αct, оr morе
commonly ƙnown as tɦe Fіrst Amendment, applies tto individuals
ߋnly, not corporations. Ԝhen thinking a bout opting bir th control meth ods, уou can ea sily cоme aсros s multiple opti ons.
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5788-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti