Vida Dimnik | nedelja, 04 junij 2006

Mladoporočenca so razveselili znaki nosečnosti. Kdaj iti h ginekologu in kako najti zaupanja vrednega zdravnika?

Sem na frišno poročena in kot sva zdaj ugotovila, tudi na frišno noseča. Kdaj iti h ginekologu? Kako najti svojega ginekologa? (Še nikoli nisem bila tam.) Poznate kakšne ginekologinje v okolici Celja, ki jim ne bi bilo potrebno razlagati, da ne želiva splava ali preiskav, ki bi bile lahko osnova za napotnico na splav?

hvala:)

mlada mamica

 

Čestitam ob tej veseli novici. Seveda sta z možem tega vesela in nikomur in ničemur ne bi dovolila, da škoduje vajinemu otroku. Sebe in otroka želiš zaupati v varstvo zanesljivih zdravnikov, ki po svoji naravi, poklicu in prisegi taki so.

Ne vem, odkod tolikšnje nezaupanje in prepričanje, da ginekologi namenjamo svoj čas, svojo kariero temu, da bi "pokončali" začeta življenja. To ni želja niti pravica prav nobenega izmed nas.Škoda bi bilo temu predati svoje življenje in za to se truditi. Tudi mi smo posvetili dobršen del svojega življenja in truda temu, da pomagamo ženam, otrokom in družinam.
Vsaka nosečnica ima pravico do pregledov in preiskav v nosečnosti. Zato pokliči v najbližji dispanzer za žene ( najbolje v tisti zdravstveni dom, kjer imaš tudi izbranega splošnega zdravnika ) ali v ambulanto kakega ginekologa, ki so ti ga priporočili in povej da si noseča. Vse ostalo bo gladko steklo in zapomni si: ti si varuh svojega otroka in nisi dolžna opraviti preiskav, za katere bi menila, da bi lahko kakorkoli škodovale plodu ali tvojim odločitvam. Vse to je ob dobri komunikaciji med zdravnikom in nosečnico možno lepo speljati.

Vida Dimnik

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4062-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti