P. | ponedeljek, 02 januar 2017

Letos sem šla s prijateljico v Compostelo. Začeli sva dve, končala sem sama (ne, ni umrla, brez skrbi J). Čudovita izkušnja, ki bi jo takoj ponovila, dobesedno takoj, vendar bi bil v tem trenutku to beg pred obveznostmi in ne odločilen trenutek v mojem življenju.
Čeprav imam rada potopise, ne bi znala predstaviti svoje izkušnje na tak način. ImageKar bi z vami rada podelila, je sledeče: stvari, ki mi jih nihče, ki je že prehodil Camino in s komer sem se posvetovala, ni povedal:
PEREGRINO STUFF (po moji izkušnji), ki jih ne bi v nobenem drugem mestu, kjer se okoli sprehajajo neznanci, ne bi ponovila :)

1.      SMRDIŠ, oh ja, smrdiš. Cel dan. Že od jutra, ko si nadeneš (po možnosti) švic-sintetično majico in seveda ruzak, ki ga v celem mesecu ne boš opral.

2.      Hodiš s pohodnimi palicami … po mestu.

3.      Sušiš nogavice na ogromni spalni vreči (ki jo očitno po Božji volji po poti izgubiš isti dan, ko kupiš novo, manjšo, bolj uporabno spalno vrečo).

4.      Pozdraviš mimoidoče, neznance (običajno z BUEN CAMINO!, če so tudi romarji).

5.      SEZUJEŠ se v vsakem, res VSAKEM kafiču, v katerem se ustaviš. In ne samo, da se sezuješ, oh ne, po možnosti si tudi nadeneš nove flajštre ali povoje in (uporaben nasvet) si namažeš vazelin med prsti.

6.      Za punce, ali fante, ki uporabljate (upam) športne pajkice: pajkice NISO samostojno oblačilo! Vendar ko hodiš cel dan in opaziš, da bolj udobnega oblačila ni, greš tudi preko svojih prepričanj.

7.      Obuješ nogavice NAD pajkicami.

8.      Ura spanja? 20.00, 20.30, v najslabšem primeru 21.00. J

ImageTo so bile moje “koristne” informacije za vsakogar, ki želi prehoditi Jakobovo pot. Priporočam pa: ne nosite preveč prtljage, ker jo boste slej ko prej nekje pustili – manj je več; udobna obutev (zame so bili gojzarji super), pohodne palice, nogavice za pohodništvo in predvsem: ni treba preveč poizvedovati, kaj boste videli, doživeli, izkusili … pustite se presenetiti. 

 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 02 januar 2017
(4 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 15459-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti