P. | ponedeljek, 02 januar 2017

Letos sem šla s prijateljico v Compostelo. Začeli sva dve, končala sem sama (ne, ni umrla, brez skrbi J). Čudovita izkušnja, ki bi jo takoj ponovila, dobesedno takoj, vendar bi bil v tem trenutku to beg pred obveznostmi in ne odločilen trenutek v mojem življenju.
Čeprav imam rada potopise, ne bi znala predstaviti svoje izkušnje na tak način. ImageKar bi z vami rada podelila, je sledeče: stvari, ki mi jih nihče, ki je že prehodil Camino in s komer sem se posvetovala, ni povedal:
PEREGRINO STUFF (po moji izkušnji), ki jih ne bi v nobenem drugem mestu, kjer se okoli sprehajajo neznanci, ne bi ponovila :)

1.      SMRDIŠ, oh ja, smrdiš. Cel dan. Že od jutra, ko si nadeneš (po možnosti) švic-sintetično majico in seveda ruzak, ki ga v celem mesecu ne boš opral.

2.      Hodiš s pohodnimi palicami … po mestu.

3.      Sušiš nogavice na ogromni spalni vreči (ki jo očitno po Božji volji po poti izgubiš isti dan, ko kupiš novo, manjšo, bolj uporabno spalno vrečo).

4.      Pozdraviš mimoidoče, neznance (običajno z BUEN CAMINO!, če so tudi romarji).

5.      SEZUJEŠ se v vsakem, res VSAKEM kafiču, v katerem se ustaviš. In ne samo, da se sezuješ, oh ne, po možnosti si tudi nadeneš nove flajštre ali povoje in (uporaben nasvet) si namažeš vazelin med prsti.

6.      Za punce, ali fante, ki uporabljate (upam) športne pajkice: pajkice NISO samostojno oblačilo! Vendar ko hodiš cel dan in opaziš, da bolj udobnega oblačila ni, greš tudi preko svojih prepričanj.

7.      Obuješ nogavice NAD pajkicami.

8.      Ura spanja? 20.00, 20.30, v najslabšem primeru 21.00. J

ImageTo so bile moje “koristne” informacije za vsakogar, ki želi prehoditi Jakobovo pot. Priporočam pa: ne nosite preveč prtljage, ker jo boste slej ko prej nekje pustili – manj je več; udobna obutev (zame so bili gojzarji super), pohodne palice, nogavice za pohodništvo in predvsem: ni treba preveč poizvedovati, kaj boste videli, doživeli, izkusili … pustite se presenetiti. 

 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 02 januar 2017
(3 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2746-krat.+
+

Vzpodbudo dodal/a: ŠSFKK
Klikni na '+' ob strani!
+
Podprimo z molitvijo vse, ki se odločajo za vpis na srednjo šolo ali fakulteto, da bodo zmogli modro izbrati ustanovo, ki jim bo nudila celovito osebnostno rast.
...
Gospod, prosim te zanj in zame. Da bi najin odnos spet zaživel v polnosti in bi z njim pričevala tudi za tvojo ljubezen.
...
Prosim za vse študente, ki smo začeli s študijskim letom, da bi nas tekom leta spremljal Božji blagoslov.
...
Prosim, molimo za brata v Gospodu Jezusu, moža, očeta, dedka, ki preživlja zelo težke trenutke – naglo pešanje organizma, zdravniki pa ne morejo postaviti diagnoze. Hvala Vam in Bog povrni za vse molitve in žrtve.
...
Prosim za molitev za zakonca, ki sta pred tem, da se razideta... Da bi našla moč za pogovor in pogum za nov začetek.
...
PROSIM ZA REŠITEV ZELO TEŽKIH DRUŽINSKIH IN SLUŽBENIH ZADEV 81012
...

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti