Vida Dimnik | petek, 02 junij 2006

Na spodnjem perilu se pojavlja nenavaden voden izcedek. Od kod izhaja? Je možno, da je posledica vnetja mehurja?

Pozdravljena!

Že približno 14 dni mi skoraj vsak dan med spanjem uhaja voda. Najprej sem mislila, da v bistvu gre za urin (imela sem tudi vnetje mehurja pred tremi tedni), vendar se mi zdaj zdi, da temu ni tako, saj ni rumene barve. Zdi se mi, da to prihaja iz nožnice. Je možno, da je to izcedek, vendar prozorne barve, čist kot voda? Kaj bi to lahko bilo? Vaginalna voda?

Pri ginekologu sem bila pred tednom, pa naj ne bi bilo nič narobe. Zaradi raznih izcedkov še  jemljem vaginalne tablete, ki vsebujejo jod – bi to lahko bilo zaradi njih?

Najlepša hvala za odgovor!

Andreja


Že 2 tedna opažaš, da se preko noči pojavlja na spodnjem perilu nenavaden, voden izcedek, za katerega ne veš, od kje izhaja. Obstajata res vsaj 2 možnosti:
- v času uroinfekta (vnetja mehurja ) je začasno lahko moteno zadrževanje urina. Barva urina je lahko zelo svetla ali temna, odvisno od koncentriranosti in od količine v telo vnesene tekočine
- tudi vaginalni izcedek je lahko povsem voden ali mlečen. Njegova količina variira, odvisno od mnogih dejavnikov. Tak izcedek (brez pridruženih znakov vnetja) je za mlade ženske povsem normalen in ga tudi ne zdravimo. Pri starih ženskah ga ni, zato jih moti "suhost" vagine.

Menim, da ni razloga za skrbi, če je urinski izvid in izvid ginekološkega pregleda normalen. Zato je trenutno jemanje Betadina (vaginalne svečke, ki vsebujejo jod) povsem brez koristi, ker bo moteči izcedek prešel sam od sebe.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 10558-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti