Jezus, prišel si na svet kot nebogljeno drobno dete. Devica Marija Te je sprejela, z ljubeznijo nosila in v tišini božične noči položila v skromne jasli na betlehemski poljani. Prišel si majhen, prišel si šibek, prišel si ubog. Da bi te lahko razumeli vsi, da bi bil na razpolago vsem ljudem. Tudi zame si prišel in še vedno prihajaš. Ko se pri vsaki sveti maši ponižaš in po duhovnikovih rokah prideš med nas. Ker je tvoja ljubezen tako neizmerno velika; ker želiš, da Ti tudi sama v srcu postavim jasli, v katerih boš lahko prebival in Ti bo prijetno. Vsak dan znova, vsakič, ko te smem prejeti pod podobo kruha – preproste bele hostije, ki si jo v svoji ponižnosti in skromnosti izbral za vidno navzočnost med nami.

Image
Foto: Uroš P.
Dragi Jezus, tako težko je razumeti, koliko si s svojim učlovečenjem storil za nas. Ko si kot neumrljivi  Bog nase prevzel še človeško naravo. Samo zato, da bi Te mi lažje razumeli, da bi lažje spoznali, kako blizu si nam; da razumeš naše vsakdanje težave ... Prišel si zato, da bi nam pokazal pot k Očetu – pot, po kateri želiš, da hodimo.

In če že razmišljam o božiču, o Tvojem učlovečenju, ne morem mimo Marije. Ponižne dekle, ki je kljub prvotnemu strahu in začudenju ob angelovem pozdravu sprejela Gospoda vsega človeštva. In s tem postala Tvoja in moja mati. Dala mi je Tebe.

* Nataša Ahčin 

 

Zadnja sprememba: petek, 25 december 2015
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1682-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti