Katarina R. | sreda, 25 marec 2015

25. marec je praznik Gospodovega oznanjenja. To je dan, ko se spominjamo, kako je nadangel Gabriel  devici Mariji oznanil, da bo postala Božja mati. Marija je ponižno sprejela njegove besede in postala mati Božjemu sinu. In ravno zato na praznik Gospodovega oznanjenja, devet mesecev pred Jezusovim rojstvom, praznujemo krščanski materinski dan. 

Otrok je dar. In biti mama je dar. Ženam je dana najlepša naloga sveta – dati in čutiti novo življenje v sebi, ljubiti in varovati svojo družino in skrbeti za nadaljnji človeški rod.Image

Mogoče se premalokrat spomniš na svojega očeta in mamo in na vse, kar sta storila zate. Zato je danes prav poseben in pravšnji dan, da izrečeš besedo »hvala«. Hvala, ker si se me odločila sprejeti, hvala, ker si me devet mesecev nosila pod srcem in me rodila, hvala, ker si mi pomagala shoditi, hvala, ker si nešteto noči bedela ob meni, hvala, ker si me naučila brati in pisati, hvala, ker si mi omogočila spoznavati svet, hvala za tolažilne in spodbudne besede, hvala, ker si me naučila odpuščati in ljubiti. In naj gre beseda »hvala« na ta dan tudi tebi, oče.  Hvala vama, da sta mi dala življenje! 

 

Zadnja sprememba: sreda, 25 marec 2015
(3 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1774-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti