Se strinjaš z naslovno mislijo? Ali pa se ti zdi vse skupaj le mlatenje prazne slame? Morda pa do sedaj sploh še nikoli nisi razmišljal o tem?

Priznam, da je ob prvem branju stavek tudi mene malo presnetil. Prebrala sem ga, vendar takoj nadaljevala s svojimi jutranjimi obveznostmi in odhitela na faks. Ampak ostal je nekje v moji podzavesti in se skozi celotno dopoldne vračal v moje misli. 

Ni vsak dan dober/lep ... Res je. Zgodi se, da sem slabe volje, pa tudi drobni prepiri in neuspehi pogosto »uničijo« moj dan. Morda novica o bolezni kakšnega znanca ali sorodnika. Ali pa zgolj jutranji zastoj na cesti, ko se mi najbolj mudi. Vse to je res, vse to se nam dogaja. Vendar vseeno ... je pa gotovo v vsakem dnevu nekaj dobrega/lepega.

Image
Foto: Meta Ž.

Pogosto so to drobne malenkosti in pozornosti soljudi, ki jih v vsem svojem hitenju niti ne opazimo. Prijazen nasmeh sošolca, skodelica toplega čaja v teh mrzlih dneh. Ali pa prijazen šofer, ki ti ustavi na prehodu za pešče. SMS prijatelja, s katerim se že dolgo nista videla, ali pa listek na pisalni mizi s sporočilcem zate ... Toliko je lepih stvari v vsakem dnevu. Toliko drobnih stvari, za katere smo lahko hvaležni, za katere bi pravzaprav morali biti hvaležni, pa se nam pogosto zdijo same po sebi umevne. Biti bi morali bolj hvaležni sebi, hvaležni Tebi, hvaležni ljudem okoli nas.

Daj, ozri se danes okoli sebe, bodi pozoren na vse te drobne trenutke, ki so ti polepšali dan, in se zanje zahvali. Danes se ti res lahko zdijo samoumevni in nič posebnega, nekega dne pa boš morda ugotovil, da temu ni tako. Da ti je bil vsak od njih podarjen z razlogom. Zato ne čakaj, da ti kdo naslednjič podari nasmeh, ti pošlje sporočilce z lepo mislijo. Bodi ti tisti, ki bo prvi začel in se z malenkostmi trudil razveseljevati soljudi. In ne bodi žalosten, če te ljudje ne bodo opazili in se ti zahvalili. Nekega dne bodo spoznali, da si jim prav ti polepšal tisti dan. J

 

Zadnja sprememba: petek, 23 januar 2015
(3 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1525-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti