Iza F. | sobota, 17 januar 2015

Staro leto se je končalo in že se začenja novo, polno obljub o boljših časih. V upanju, da jih bomo dočakali, smo si eni zadali več drugi manj novoletnih zaobljub, ki se jih bomo skušali držati tekom tega leta, in tako doseči svoje notranje zadovoljstvo.

Novoletne zaobljube se razlikujejo od človeka do človeka. Po prazničnem decembru, ko so se mize šibile pod dobrotami, si je nemalo ljudi zadalo, da bodo s pomočjo diete izgubili pridobljene kilograme. Dijaki in študentje so se v veliki večini odločali, da bodo v šoli pokazali večjo prizadevnost. Spet drugim se zdi najpomembneje, da se v prihodnjem letu začnejo pogosteje ukvarjati s športnimi aktivnostmi, nekateri pa dajejo pri zaobljubah prednost stvarem, kot so vsakodnevna zahvala Bogu, da nam je bil podarjen še en dan, kar je največje darilo od vseh, čeprav ga prevečkrat jemljemo za samoumevno.

Image
foto: Uroš P.

Ko pogledam naokoli in vidim ljudi, trdno odločene, da bo v novo leto zakorakal njihov boljši jaz, se vprašam, kaj se bo zgodilo z vsemi temi zaobljubami. Koliko se jih bo dejansko uspelo uresničiti, preden bodo ljudje obupali in pozabili nanje?  Sama sem namreč bolj šibke narave in velikokrat ne pridem do cilja, ki sem si ga zadala. Prehitro začnem dvomiti vase in v svoje delo. Ali pa imam morda previsoke ambicije, kdo ve. Če moje zaobljube propadejo, se za tem vedno zvrstita razočaranje zaradi neuspeha in žalost. Na srečo pa smo ljudje naravnani tako, da poskušamo in se trudimo, dokler ne dosežemo nekakšnih rezultatov. Včasih moramo biti zadovoljni tudi z manj, ampak nič ne de, ponavadi se tako ali tako izkaže, da je manj več in nam prav to prinese večje zadovoljstvo, kot bi si lahko predstavljali.

Vendar pa to še ne pomeni, da se naše novoletne zaobljube ne morejo v celoti uresničiti. Sama sem skozi mnoge propadle zaobljube ugotovila, da je ključ do uspeha v samozavesti in dobri samopodobi. Če je tvoje zaupanje vase dovolj veliko, ti lahko, z nekaj truda seveda, uspe katerakoli zaobljuba, ki si jo zadaš.

Samo verjeti moraš vase in z malo Božje pomoči lahko preprosta želja kaj kmalu postane resničnost.

 

Zadnja sprememba: sobota, 17 januar 2015
(2 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1595-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti