Ivan J. | četrtek, 02 oktober 2014

Vsakdo išče. V tem trenutku je zagotovo nekje nekdo, ki išče ključe svojega stanovanja. Nekje nekdo, ki v množici svojih obuval išče čevlje, ki se najbolj ujemajo z novim puloverjem. Spet drugje nekdo išče frekvenco svoje najljubše radijske postaje. Vsakdo išče.

Vsakdo išče nekaj. Nekaj, s čimer osmišlja svoje bivanje. Nekaj, kar deluje kot paleta z nešteto različnimi barvami in odtenki, s katerimi vsak po svoji želji obarva svojo sliko, ki ji pravimo življenje. Pa še kako zelo različni smo si v tem! Koščke, na katere nekateri nanašajo tople barve, drugi porišejo s hladnimi. Dele, v katere se nekateri zelo poglobijo in jih natančno izrišejo, drugi zgolj bežno skicirajo ali pa še to ne. Toda ne glede na vse razlike, bo na vsaki sliki moč najti nekaj posebnega. Kajti vsakdo išče nekaj. 

Image
Foto: I.J.

Vsakdo išče nekaj presežnega. Nekaj sicer težko doumljivega in opisljivega, a tako lepega in pristnega. To presežno prinaša občutek notranjega miru in neizmerne topline. V tem presežnem, v iskanju katerega smo vsi, je tudi neizmerna moč, ki posameznika vodi, ko ne ve več kam, ga dvigne, ko popolnoma omaga in mu da zavetje, ko misli, da je popolnoma sam.

Vsi iščemo. Moramo iskati, ker je nujno iskati. Toda to ni ena tistih mukotrpnih nuj, kajti iskati je lepo in po svoje tudi vznemirljivo. Pazljivi moramo biti le, da tega presežnega ne iščemo v stvareh, ki nam pristnega občutka presežnega ne morejo dati. Danes smo namreč obdani z mnogimi stvarmi, ki lahko v nas lažno nasitijo to željo po iskanju. Žal nekatere ta lažni sijaj zavede in se ne morejo rešiti okov, da bi poiskali nekaj resnično pristnega. Toda v njih in v vseh nas lahko vidimo, da vsakdo išče nekaj presežnega. Vsi smo iskalci.

 

Zadnja sprememba: nedelja, 05 oktober 2014
(5 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1284-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti