Iza F. | sobota, 13 september 2014

Počitnice so tisti del leta, ki nam daje možnost, da izkoristimo vsak dan za nov izziv, ki ga čez leto nismo mogli sprejeti. Včasih so ti izzivi, ki se jih odločimo oživeti, majhni, kot recimo naučiti se kuhati kakšno novo jed, včasih pa malo večji, kot je skok s padalom. Sama sem se odločila na začetku počitnic spisati spisek stvari, ki si jih želim uresničiti med tem prostim delom leta. Žal veliko stvari nisem uspela uresničiti, za kar mi je žal. Moje knjige za maturo še vedno zavite ležijo na polici, seminarska raziskovalna naloga pa ostaja nenapisana, kar veliko pove o mojih delovnih navadah. Tudi na tek sem podala le prvi dan, ker, no, sem velika lenoba. Sem pa uresničila najbolj pomembno stvar na mojem spisku: kontaktirala sem čisto vse prijatelje, ki jih zaradi razdalje ne vidim prav pogosto, potem ko se šola zaključi.

Da, zame je bil glavni cilj počitnic, da se čim večkrat slišim s prijatelji. Ne samo prek facebooka ali telefona, ampak da bi jih dejansko videla, kar zna biti dokaj težavno, če nimaš vozniškega izpita. Vendar vam s ponosom razglašam, da sem med počitnicami vse videla najmanj enkrat. To, da sem srečala nekatere, mi je omogočila dvourna vožnja v eno smer z avtobusom, za druge pa sem se morala usesti za pol ure na vlak. Z dvema prijateljicama mi je celo uspelo uskladiti termine in iti za nekaj dni na slovensko Obalo. Kljub vsem težavam, ki sem jih imela, da sem jih videla, sem vedela, da je bilo vredno, saj sem bila poplačana z njihovimi in mojim nasmejanim obrazom.  Prijateljstvo je namreč eden največjih zakladov, ki jih je treba skrbno varovati.

Image
Foto: M.Ž.

Zdaj ko je počitnic tako rekoč konec, sem se pogovarjala s svojimi prijatelji, če je tudi njim med počitnicami uspelo narediti čim več stvari, ki so jih želeli. Njihovi odgovori so bili različni. Nekateri so pridno delali, da bi kaj zaslužili, nekaj se jih je posvečalo športom, ki jih trenirajo, in so tako osvajali medalje, spet drugi pa so tako kot jaz, poskušali ujeti kak žarek sonca v tem klavrnem poletju in uživati čas, ki ga ni treba preživeti pred knjigami.

Vendar pa smo se vsi strinjali z nečim. Počitnice je treba izkoristiti tako, da počneš čim več stvari v katerih uživaš. Da si postavljaš ovire in jih premagaš, ter tako prekosiš samega sebe. Tako postaneš močnejši in boljše pripravljen na leto, ki te čaka. 

 

Zadnja sprememba: sobota, 13 september 2014
(2 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1144-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti