Rebeka L. | torek, 04 marec 2014

S pobudo »Smo ljudje res soljudje?« želimo zašiti predsodke, ki parajo našo družbo. Pred vami je anketa, ki postavlja več vprašanj o vsaki izmed skupin. Prosimo vas, da si vzamete pet minut in na vprašanja odgovorite iskreno. 

Zakaj se muslimanske ženske pokrivajo? Kako se počutijo Kitajci v Sloveniji? Kakšna je razlika med pripadniki katoliške vere in Jehovovimi pričami? Kaj pomeni Hare Krišna? Kaj Romi mislijo o nas, Slovencih? Kako to, da mladi mormoni misijonarijo v Sloveniji?

Člani ekipe mladi.net smo opazili, da je vedno večji problem današnje družbe nestrpnost do t.i. marginaliziranih družbenih skupin. Do njih gojimo predsodke, ki pa pogosto bolj kot na sovraštvu temeljijo na nevednosti.

S pobudo »Smo ljudje res soljudje?« želimo zašiti predsodke, ki parajo našo družbo. Pred vami je anketa, ki postavlja več vprašanj o vsaki izmed skupin. Prosimo vas, da si vzamete pet minut in na vprašanja odgovorite iskreno. Rezultati bodo skupaj s pravilnimi odgovori v juniju objavljeni na www.mladi.net . Do takrat pa spremljajte portal mladi.net , kjer se bo o skupinah še pisalo, pogovarjalo in objavljalo.

Pobudo izvajamo člani ekipe mladi.net, pri čemer nas podpirata Mladinsko informacijski center (MIC) in Zavod za razvoj mobilnosti mladih (MOVIT). Anketo lahko izpolnite na tej povezavi .

Zašijmo predsodke!

 

Zadnja sprememba: sreda, 12 marec 2014
(8 glasov)
Glasuj!
Članek je bil prebran 1990-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti