Nina M. | petek, 20 december 2013

Ko slišimo besedno zvezo Jehovove priče (ali bolj pogosto napačno izrečeno: Jehove priče) večinoma pomislimo na dvoje:

1) to so tisti, ki nekaj oznanjajo od vrat do vrat ali pa nas o tem želijo poučiti prek revij, ki jih brezplačno delijo po ulicah,

2) to so tisti, ki napovedujejo konec sveta.

ImageA kdo so t.i. ''tisti'' in kaj je ta ''nekaj'', ki nam ga oznanjajo, o tem ne vemo prav veliko. Kaj je njihov nauk? Kam sploh spadajo (pod katero vero)? Kaj verujejo? Od kod njihovo ime? Koliko jih je? Kje je njihov sedež v Sloveniji? Ipd. To nas pravzaprav ne zanima. Lažje si je namreč zgolj oblikovati predsodek o njih in se nikoli poglobiti v to, kdo sploh so. Pogosto jim očitamo njihov neposredni pristop oz. oznanjanje od vrat do vrat, saj se nam zdi neprimerno in vsiljivo. Pri tem pa se redko vprašamo, kako mi, kot katoliki, oznanjamo vero? Mar ni to tudi naše poslanstvo in na nek način naša dolžnost, da slednjo širimo med ljudi? Zdi se mi, da vero velikokrat dojemamo zgolj kot osebno stvar, ki jo delimo in o njej razpravljamo z ostalimi katoliki, v širši družbi pa o njej ne spregovorimo ali jo celo zanikamo. Imamo torej pravico, da kritiziramo način oznanjevanja, ki ga imajo Jehovove priče, ko pa sami sploh nimamo svojega?

Za to, da bomo skupaj postopoma lažje odpravljali vsak svoje predsodke, bomo poskrbeli z ekipo mladi.net-, saj se bomo osebno srečali s predstavniki Jehovovih prič in z njimi opravili krajši intervju. Tako bomo poskušali izvedeti nekaj več o njih samih ter njihovih pogledih na življenje. Seveda vas bomo o tem obveščali, da bomo lahko skupaj našli izvor in utemeljitev predsodkov. Do takrat pa lahko naredimo vsaj to, da si ob stiku z Jehovovimi pričami vzamemo nekaj časa in prisluhnemo, kaj nam želijo povedati. Mogoče pa le ni vse tako, kot se nam zdi.

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(7 glasov)
Glasuj!
Članek je bil prebran 1629-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti