Rebeka L. | nedelja, 17 november 2013

Image Zakaj se muslimanske ženske pokrivajo? Kako se počutijo Kitajci v Sloveniji? Kakšna je razlika med pripadniki katoliške vere in Jehovovimi pričami? Kaj pomeni Hare Krišna? Kaj Romi mislijo o nas, Slovencih? Kako to, da mladi mormoni misijonarijo v Sloveniji?

Člani mladi.net ekipe smo opazili, da je vedno večji problem današnje družbe nestrpnost do t.i. marginaliziranih družbenih skupin. Do njih gojimo predsodke, ki pa pogosto bolj kot na sovraštvu temeljijo na nevednosti. Se vam ne zdi prav, da bi kot kristjani morali narediti prvi korak do sočloveka in s člani takšnih skupin vstopiti v dialog? Morda nam bo malce več informacij pomagalo, da predsodke zašijemo, izvemo kaj zanimivega ter postanemo pravi soljudje. Z akcijo »Smo ljudje res soljudje?« želimo predvsem preko mladi.net javnost soočiti s stereotipi ter jih vsaj postaviti pod vprašaj.

ImageImageImage

 

 

 

 

Pobudo izvajamo člani ekipe mladi.net, pri čemer nas podpirata Mladinsko informacijski center (MIC) in Zavod za razvoj mobilnosti mladih (MOVIT). Na naši spletni strani se bo pisalo, pogovarjalo, ustvarjalo ... Obiščite nas in bodite del tega tudi vi! Zašijmo predsodke!

Se beremo!

 

 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 18 november 2013
(4 glasov)
Glasuj!
Članek je bil prebran 1585-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti