Alison K. | četrtek, 17 oktober 2013

»Poslednji krik ptic.
Nebo zaobjema mrak ...
Listje šelesti.«

Image
Foto: M. Ž.
Jesen je tu.
Jesen ali letni čas, ki s hladnim ozračjem naznanja, da počasi prihaja zima. Vratove ovija v pletene šale, iz omar vleče jakne in obuja moderne škornje.
Jesen ali letni čas, ki prinaša nešteto barv!
Jesen ali letni čas, ki na prvi pogled nosi mirnejši ritem vsakdana, po tem ko so se končale poletne norije. Zdi se, da z jesenjo umre še eno leto. Jesen pa je naposled čas novih začetkov; vrtec, osnovna in srednja šola, novi obrazi s fakultete in študentskega doma. Vse postaja novo.

»Najlepše jutro.
Jesen posodi barve.
Na vasi je hrup.«

Preden zemlja počije kmet pobere pridelke, ki jih je obrodila. Krompir, jabolka in hruške se pobirajo za ozimnico, kuhajo se slive za najboljšo domačo marmelado.  Niti gozd ne spi. Niso samo živali tiste, ki so pred zimskim spanjem še zadnje dneve aktivne. Možje iz gozda domov vlečejo in spravljajo drva …

»Rdečerumeno …
In slačijo se smreke.
Kaplja iz nosu.«

Jesen je čas, ki spomni na telo in (ne)zdravo počutje. Rdeč nos da vedeti, kako lepo je takrat, ko nisi prehlajen. Pogosto se zdi, da z jesenjo umre še eno leto. Naposled pa je to čas novih začetkov in vse postaja novo. Narava se pripravlja na počitek, da se lahko čez sedem mesecev ponovno rodi.
Jesen je čas, ko zopet lahko nekoga povabiš na čaj. 

 

Zadnja sprememba: četrtek, 17 oktober 2013
(8 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1709-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti