Anamarija P. | sreda, 18 september 2013

Image
Foto: M. Ž.
Ob premišljevanju veličine pomena brezpogojne ljubezni  sem na spletu zasledila vsebino, ki si zasluži vso pozornost branja in resničnega umevanja resnice brezpogojne ljubezni.

Vsi si jo želimo, vsi jo iščemo, a le redkokdo ve, kaj to je ali kakšen občutek je biti in (se) brezpogojno ljubiti.

Kdor pozna brezpogojno ljubezen, ve, da ni strastna, divja ali minljiva. Brezpogojna ljubezen je nežna, sprejemajoča, razumevajoča, vseobsegajoča in večna. Ko jo enkrat spoznaš, jo vidiš in občutiš povsod. V listih krošenj dreves, v cvetlici, celo v zraku … Je povsod, neomejena s časom ali prostorom – le-tega napolnjuje in osmišlja. Ljubezen ne obsoja nikogar in ničesar, saj če vse napolnjuje ljubezen, je jasno, da je vse Popolno in točno tako, kot mora biti.

Je pa res, da če nismo odprti za ljubezen, je ne bomo opazili v valovanju morja, smehu otroka ali gesti roke. Tudi ne pomeni, da če smo zaprti za ljubezen, ljubezni v nas ali okolici ni. To pomeni le, da jo moramo najti v sebi da jo bomo lahko videli tudi povsod okrog sebe. Ne iščimo ljubezni v okolici, začnimo pri sebi. Dovolimo si brezpogojno ljubiti sebe in se sprejemati, saj bo ravno s sprejemanjem sebe prišla tudi ljubezen do sebe.

Morda imamo kakšne zamere do sebe, si želimo, da bi nekaj naredili ali da česa ne bi naredili. Sprejmimo, da smo v tistem trenutku naredili vse po svojih najboljših močeh. Dali vse od sebe, pa čeprav česa nismo naredili. Da smo takšno izkušnjo potrebovali, da smo zaradi nje močnejši, bolj modri … Prenehajmo se obsojati za pretekla (ne)dejanja. Ravno zaradi teh (ne)dejanj smo danes takšni, kakršni smo. Začnimo v svojih preteklih situacijah prepoznavati nauke. Začnimo gledati nanje z drugega zornega kota in naslednjič, ko objokujemo neko situacijo, se raje vprašajmo: “Kaj sem se naučil/-a iz tega, kaj mi je to dalo, kaj zdaj znam, kar prej morda nisem?”

Začnimo nase gledati z ljubeznijo, spoštovanjem in vso nežnostjo, ki jo premore vesolje. Smo čudovita bitja, sposobna udejanjiti vse, kar si lahko zamislimo.

Vredni smo čisto vse ljubezni v vesolju, že samo zato, ker smo. Preprosto; dovolimo in privoščimo si imeti resnično radi sebe in tudi druge. Predvsem pa, živimo življenje, ki nam je podarjeno od Ljubezni, Brezpogojne Ljubezni, zato da bi tudi mi zmogli brezpogojno ljubiti.

 

Zadnja sprememba: sreda, 18 september 2013
(18 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2045-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti