Franci B. | ponedeljek, 09 september 2013

Image
Foto: Mladinski ceh
Kamp družbenih inovacij je mladinska pobuda in poteka po principu mladi za mlade. Mladi sestavijo ekipo, ki nato skozi nekaj tedenski proces, ki se zaključi s kampom, intenzivno dela na razvoju lastnega družbeno inovacijskega prototipa. Skozi neobičajen, ustvarjalen proces pomagamo ekipam sestavljenim iz dizajnerjev, programerjev in družbenih inovatorjev, da razvijejo učinkovite (spletne) prototipe, ki rešujejo realne družbene probleme.

Osnovna ideja kampa družbenih inovacij je tehnologija, ki bo v službi ljudi. Zato pa mora biti zgrajena na razumevanju ljudi in mora biti odgovor na njihove potrebe. Na letošnjem kampu družbenih inovacij bomo izdelovali spletne prototipe na temo zmanjšanja brezposelnosti in razvoja podjetništva med mladimi.

Prijava inovacije

Imaš idejo za spletno rešitev (platformo, aplikacijo, stran …), ki bi mladim omogočila hitrejšo pot do zaposlitve ali olajšala ustanovitev lastne organizacije? Izpolni prijavni obrazec  in sodeluj na natečaju. Prijave inovacij potekajo do torka 24. septembra. Izbrane ideje pa bodo znane do torka 1. oktobra 2013.

Priprava na Kamp družbenih inovacij

V 48 urah se lahko naredi ogromno. Lahko pa tudi nič. Še posebej na področju razvoja spletnih tehnologij. Ker želimo kar maksimalno izkoristiti ta čas bomo že pred samim kampom pripravili niz srečanj s pomočjo katerih bomo v »nulo« izpilili prijavljene ideje, natančno določili vloge v projektni skupini in naredili načrt dela na vikendu.

Kamp družbenih inovacij

Bo potekal v četrtek in petek 17. in 18. oktobra. Na kamp družbenih inovacij se bodo uvrstile najboljše tri družbene inovacije. Vsaka ekipa bo imela na razpolago svoj delovni prostor, računalnike in vso potrebno infrastrukturo za razvoj prototipa. Tekom kampa bodo ekipe obiskali strokovnjaki z različnimi domenskimi znanji.

Izdelane prototipe inovacij bomo nato predstavili na pitcih pred investitorji na Dnevih socialne ekonomije.

Več informacij na: http://www.mladinski-ceh.si/kamp2013 in E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  

 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 09 september 2013
(2 glasov)

Komentarji 

 
#1 wevibe4plus 2015-01-29 23:31 Great information. Lucky me I discovered your blog by chance (stumbleupon).
I've saved it for later!
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2068-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti