Anamarija P. | petek, 30 avgust 2013

Zadnje čase precej premišljujem o življenju; o čudežih, kaj je smisel bivanja, o sreči, nesreči, ljubezni, zdravju, veselju, upanju, trpljenju, pa o prijateljstvu, družini, Bogu, o vsem stvarstvu, skratka o vsem mogočem. Vse to čutim, doživljam, sprejemam.

Mislim, da je bil Einstein tisti, ki je rekel, da lahko živiš samo na dva načina: kot da ni nič čudež ali pa kot da je vse čudež.

Zame je vse en sam velik čudež. Svet je poln čudežev. Neznatnih, nevidnih, vsakdanjih čudežev. Sprejmimo jih in uživajmo v njih. Ne dovolimo, da bi karkoli poteptalo našo, mojo, tvojo ljubezen do življenja!

Ob premišljevanju o Čudežu življenja sem na spletu naletela na vsebino, ki jo moram deliti z vami, saj me je res močno nagovorila. Dovolite si, da nagovori tudi vas.

Image
Foto: M. Ž.
»Spokojen hodi skozi trušč in naglico sveta in se spominjaj miru, ki ga najdeš le v tišini. Kolikor je mogoče, bodi v dobrih odnosih z vsemi ljudmi. Svojo resnico pripoveduj mirno in jasno. In prisluhni drugim, tudi neumnim in nevednim, zakaj vsakdo ima svojo zgodbo. Izogibaj se bučnih, napadalnih ljudi, ker so breme za dušo.
Ne primerjaj se z drugimi, da ne postaneš zagrenjen ali ohol, kajti vedno bodo večji ali manjši od tebe. Veseli se svojih del, veseli se svojih načrtov. Ohrani navdušenje za svoj poklic, naj je še tako skromen, saj je pravi zaklad v spremenljivih časih. Pri poslih bodi pazljiv, kajti svet je poln prevar. Zato nikakor ne spreglej, da je tudi zvrhan kreposti. Mnogi hodijo za visokimi vzori in povsod je življenje polno junaških dejanj. Bodi, kar si. Bodi svoj. In nikoli ne igraj ljubezni. Pa tudi ne preziraj je, čeprav si razočaran in ogorčen, zakaj ljubezen je večna, kakor je večna tudi trava. Spokojno sprejmi izkušnje let, drugo za drugo skladno odlagaj stvari iz mladosti. Neguj duhovno moč, ki te bo obvarovala nenadne nesreče. In ne spravljaj v žalost samega sebe z izmišljotinami. Mnogi strahovi se rodijo iz utrujenosti in osamljenosti. Vzdržuj pravo disciplino, a vedno bodi do sebe tudi blag. Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne – vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav. Bodi torej v miru z Bogom, vseeno, kako si ga predstavljaš. In ne glede na to, kakšno je tvoje delo in kakšne težnje v bučnem vrvenju življenja, ohrani mir v duši. Kljub vsej nesnagi in žalosti, kljub vsem izničenim sanjam, je svet čudovit. Bodi pozoren. Bodi srečen. Ljubi. Nikoli ne obupaj.«

In nikar ne pozabite – SVET JE POLN ČUDEŽEV IN ŽIVLJENJE JE ČUDEŽ.

 

Zadnja sprememba: petek, 30 avgust 2013
(22 glasov)

Komentarji 

 
#2 CaseyCEAGO 2017-04-10 19:01 wh0cd145425 cialis generic: http://cialisgeneric2017.com/ Citat
 
 
#1 človek 2013-08-31 00:22 … ljubezen, čudež, življenje …

… bo kar držal': ljubezen (do sebe in drugih) nas postara prej, kot je čas za to, ob tem pa nam povrne mladost, ko je ta že minila …

vse dobro vsem, imejmo radi sebe in tudi druge … odpuščajmo in predvsem ljubimo :)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2513-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti