Image
Foto: Patricija Belak
Sem to res jaz, se sprašujem sama. Sem ista oseba, kot jo poznajo moji bližnji še od časa mojega otroštva naprej? Ali prepoznam samo sebe v otroku in dekletu, kakršna sem bila 5, 10, 15 let nazaj?

Kdo je, ki mi pravi, da sem vedno ista, kdo drug pa je, ki mi pravi, da sem se zelo spremenila. Kdo ima bolj prav?

Iz majhnega dekletca je zraslo veliko dekle.

Iz velikih bolečin in ran se rojeva »biser.«

Ne sprejemanje sebe, nevero vase, občutek ničvrednosti, strah pred tem, kaj si bodo mislili drugi, kdo me bo naslednji razočaral, izdal in skrivanje za maskami izpodriva ljubezen, ki daje vero, upanje, moč, pogum za pot k sebi in za odpiranje drugemu.

Ostala pa so ista hrepenenja po ljubezni, nežnosti in varnosti, mnogo strahov, otroška duša, ki želi verjeti v dobro in ki je tako občutljiva, da jo kdaj lahko rani že »vetra pihljaj« in ji majhna pozornost zariše nasmeh do ušes, ki bi naredila skoraj vse, da bi bila sprejeta kot dobra in ki ne zmore sprejeti, da je svet okoli nje tolikokrat krut in da je v njem polno osame, izdaj, krivic, neizpolnjenih obljub, porušenih sanj …

A vendar ve, da ima v sebi moč, da gre čez vse to in da obstajajo R/roke, ki jo bodo dvignile, ko bo padla in obstajajo Izviri, kjer lahko vedno znova nahrani svoje lačno srce in se umiri, da lahko tudi drugim da košček svojega srca.

Predvsem pa ve, da je sama odgovorna za svojo srečo in se vedno bolj zaveda, da je dobro, da obstaja z vsem kar je in kar nosi v sebi. Da jo prav to dela dragoceno, posebno in da se lahko s svojim življenjem, s svojo zgodbo dotakne marsikoga in da lahko mnogo da. Tudi dobrega, lepega in vrednega. In da je njen poklic ljubezen in to, da je luč sveta. 

 

* J. Menart: Jaz 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 julij 2013
(22 glasov)

Komentarji 

 
#1 tudi jaz 2013-07-29 18:13 Da, draga moja, to si res ti. Danes si mi odprla oči …
Rada te imam. Ne pozabi tega. Življenje je prekratko, da bi hodili naokrog z zaprtimi očmi … odvrzi masko, Njegove R/roke vedno čakajo in Izvir je v tebi. Mnogo si mi dala. Zavedam se, da ti tega nisem nikoli dovolj izrazila s hvaležnostjo, sem le človek, nepoln človek s svojimi slabostmi in šibkostmi … Osrečujva se z iskreno hvaležnostjo in z njo obdarujva še druge …
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2401-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti