Alison K. | torek, 14 maj 2013

V preteklih dneh sem imela čast poklepetati z vedno nasmejano Špelo Svetičič iz Volč. Pridna študentka laboratorijske biomedicine, ki vzporedno študira tudi kemijo in biologijo, svoj prosti čas najraje posveča fantu, mladinski skupini v Tolminu in skavtom. Letošnje počitnice se je odločila preživeti nekoliko drugače. Le kako?

Špela, vidim, da imaš kar zapolnjene dneve. V  prejšnjem mesecu smo pisali o tem, da je mladost čas, ko je potrebno biti aktiven. Kaj tebi pomeni biti mlada in aktivna? 

Biti mlad in aktiven mi pomeni gledati na svet z optimizmom, se ne obremenjevati z nepotrebnimi stvarmi in ta svoj pogled, svojo moč, veselje, svežino in svoje sposobnosti deliti z drugimi.  

Image
Foto: Špela Svetičič
Komu bi prišepnila ali pa mu kar glasno zavpila: "Hej, ti! Mlad si, zbudi se!"?

Mladim, ki jim je v življenju pomembno samo to, da bodo dokončali študij in dobili primerno plačano službo. Ob tem pa pozabljajo, da je življenje več kot to.

Letos se s skupino mladih odpravljate na prostoovljno delo na Madagaskar. Nam lahko zaupaš kaj boste tam počeli? 

Preko programa POTA se odpravljamo na prostovoljno delo k slovenskim misijonarjem v župnijo Farafangana. Tam bomo izvajali oratorije za otroke. Z oratoriji bomo otrokom predstavili Noeta in njegovo barko, izvedli nekaj delavnic z ročnimi spretnostmi in se skupaj z njimi igrali. 

Kako potekajo priprave in sodelovanje v vaši skupini? 

V skupini priprave potekajo že s polno paro. Na skupnih vikend pripravah smo zelo delavni, vendar je smeh prisoten ob vsakem našem opravilu. Na naslednjem vikendu nas bosta obiskala tudi dva misijonarja, pri katerih bomo poleti izvajali oratorije, sedaj sta namreč na dopustu v Sloveniji. Med seboj smo spletli res sproščene in odprte odnose. Delo smo si razporedili, vseeno pa si vsakodnevno pošljemo  ogromno mailov z različnimi informacijami. 

Kaj je tebe privedlo do tega, da si se odločila za tak podvig? 

Želja po obisku slovenskih misijonarjev je bila prisotna že dolgo. Rada bi spoznala njihovo delo v živo in preživela aktivne ter kvalitetne počitnice.  

Kako lahko pomagamo in podpremo vašo odpravo? 

Veseli smo vsake dobre misli, molitve, pa tudi finančne pomoči. S skupino se namreč na različne načine trudimo zbrati nekaj sredstev, ki jih bomo izročili našim misijonarjem ter nekaj sredstev za izvedbo oratorijev. V ta namen smo tudi natisnili majice z lemurjem, ki predstavlja značilno žival Madagaskarja. Izkupiček darov za majice bomo odnesli misijonarjem na Madagaskar.

Srečno Špeli in ostali njeni ekipi. Če je kdo, ki bi želel odpravo podpreti z nakupom majice, naj svoje naročilo pošlje na: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 

Zadnja sprememba: torek, 14 maj 2013
(10 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2404-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti