Uredniška ekipa | četrtek, 09 maj 2013

V torek, 7. maja, smo v prostorih MIC-a obeležili 10 let aktivnosti, pobud, člankov, intervjujev, predvsem pa 10 let mladosti, ki jo skupaj živi in deli ekipa mladi.net.

Image

Led sta prebila Gašper in Luka, ki sta zaigrala pesem Vlada Kreslina, v njej pa smo lahko prvič ta večer zaslišali tudi geslo, ki smo si ga izbrali ob naši obletnici in v sodelovanju z MIC-om pripravili tudi natečaj na to temo: Življenje je lepo. Praznovali smo torej 10 let spletnega portala mladi.net, pa tudi lepoto življenja. To so nam pomagali odkrivati štirje zanimivi gostje.

Obiskovalci – vsega skupaj nas je bilo okrog 60 – smo se razdelili v skupine in se pri vsakem izmed gostov zadržali 15 minut. V tem času smo lahko poslušali njihove življenjske zgodbe,  gostje pa so z veseljem odgovarjali tudi na naša vprašanja. Z nami so bili:

Image

22-letna Alison, ki je več poletij preživela na nekoliko neobičajen način, ko se je kot članica medicinske odprave odpravila v Kenijo in Ugando. Pred tem pa je že obiskala otroke v Paragvaju in Argentini ter v ruandskih sirotišnicah. S pomočjo fotografij nas je popeljala v te kraje in nam skušala približati lepoto tamkajšnjih življenj.

Image

Hana in Grega Strajnar sta starša 3-letne Evelin, ki ima prirojeno redko okvaro. Manjka ji namreč struktura, ki povezuje obe možganski hemisferi. Družina je prišla v kompletu, skupaj z Evelino in enoletnim Izakom, starša pa sta spregovorila o težavah, ki jih ta bolezen povzroča. Zaradi nje namreč Evelinin razvoj poteka zelo počasi. Kljub vsemu pa njena starša ostajata optimista. Zaupata, da ima Bog za njiju pripravljen poseben načrt in se veselita majhnih uspehov na poti do cilja ter poskušata sprejeti, kar jima prinaša življenje.

Image

Rok Mulec je študent anglistike, aktiven član Mladih za Kristusa ter član Skromnega benda. Poleg Braillove pisave obvlada tudi klavir in kitarske strune, kar smo kasneje, ko je zaigral pesem Adija Smolarja, imeli priložnost tudi slišati. Presenetil nas je predvsem s svojim smislom za humor, ki mu gotovo pomaga, da se kljub prirojeni slepoti dobro znajde. Razkril nam je tudi mnogo zanimivosti, ki so kar težko predstavljive – med drugim nam je povedal, da po petju prepozna kar 150 vrst ptic.

Image

Vojku Gašperutu - Gašperju je pri sedemnajstih letih skok v vodo obrnil življenje na glavo, saj je zadel skalo in postal tetraplegik. Težke trenutke v življenju mu je pomagalo prebroditi zaupanje v Boga. Danes živi z ženo in hčerko na Cereju pri Kopru ter je uspešen slikar z usti, ki se lahko pohvali z več priznanji ter uspešnimi razstavami tako doma kot v tujini. S svojim pozitivnim pogledom na svet in prijetno osebnostjo nas je zelo navdušil.

Po tem, ko je vsaka skupina obiskala vse štiri goste, smo se spet zbrali v dvorani in sledilo je nagradno žrebanje. Ob  prihodu smo namreč razdelili listke, na katerih je pisalo »Življenje je lepo,…«.  Naloga obiskovalcev je bila, da so ob zbiranju vtisov pri enem ali drugem gostu ali ob glasbi na listek napisali, zakaj se jim zdi življenje lepo. Izžrebani je dobil majico mladi.net, ekipa pa mu je čestitala. Njegov izžrebani slogan se je glasil: »Življenje je lepo, ker je On z menoj«.

Image

Tisti, ki spletno stran mladi.net spremljate bolj pogosto, gotovo že veste, da smo v aprilu izvedli natečaj, pri čemer smo iskali slogan Življenje je lepo, ker, ko … Na praznovanju desetletnice smo rezultate razglasili tudi v živo. Prejete slogane, ki jih je bilo kar 80, je prej ocenila komisija, sestavljena iz vrst MIC-a in mladi.net. Skupaj smo izbrali tiste 3 slogane, ki so se nam zdeli najboljši in jih tudi nagradili. To so: »Življenje je lepo, ko je izbira sladoleda najtežja izbira«, avtorice Mire Petek. Njeno geslo krasi tudi majice, ki smo jih ob naši obletnici v sodelovanju z MIC-om izdelali. Drugo mesto si je pridobila Ana Vrenko s sloganom »Življenje je lepo, ker je nasmeh zastonj, a si z njim bogatejši«, ki je bila podeljene nagrade zelo vesela. Prebrali smo tudi dva slogana, ki si delita tretje mesto: »Življenje je lepše, ker sem jaz, ker si ti, ker smo mi« in »Življenje je lepše, ko se mi nasmehneš.«

Image

Žrebanju in razglasitvi je sledila naša »rojstnodnevna zabava«. Po dveh glasbenih točkah: Rok z Adijem Smolarjem ter Gašper in Luka s »country-venčkom« in po zaključni glasbeni točki smo od MIC-a prejeli pravo rojstnodnevno torto! Obiskovalci so nam jo pomagali »pospraviti«, druženje, ki je sledilo, pa je marsikdo izkoristil tudi za kakšno vprašanje enemu izmed štirih gostov, za katerega je zmanjkalo poguma ali časa. Tako smo zaokrožili naših deset let. Hvala gostom in obiskovalcem. Ne pozabite torej: Življenje je lepo!

Kako je bilo na praznovanju desete obletnice mladi.neta si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

 

Zadnja sprememba: četrtek, 09 maj 2013
(20 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2768-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti