Ines Č. | ponedeljek, 18 marec 2013

V prejšnjem tednu v sredo zvečer smo gotovo vsi mislili, da je to le še en navaden dan, kot vsi ostali. Nato pa se oglasijo cerkveni zvonovi in kmalu zatem z balkona bazilike razglasijo 'Habemus Papam!'

Spontanost in ponižnost

ImageOd tam naprej pa ni bilo več tako, kot smo bili vajeni. Novi papež si ni izbral imena kakšnega izmed svojih predhodnikov, ampak novega. Za zgled si je postavil sv. Frančiška Asiškega , kar je razkrilo za kaj se bo zavzemal; ponižnost, veselje in uboštvo. 'Prelomil' je tudi protokol, saj je namesto podelitve blagoslova najprej prosil ljudstvo naj moli zanj, s čimer je pokazal svojo preprostost in ponižnost zaradi česar so ga takoj vzljubili in vzeli za svojega.

Ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe.

Svoja načela in preprostost je pokazal že v prvih dneh, ko se je izmuznil varnostnikom in kar sam odšel na obisk argentinskega prijatelja kardinala Jorgeja v bližnji bolnišnici.

Ne dovoli se ujeti v spone in ovire današnjega modernega sveta. Človek je na prvem mestu in za ta cilj se je vredno truditi. Njegovi stražarji bodo z njim imeli še veliko preglavic :)

Cerkev je prevelo novo življenje in radost. Novi papež je poln energije in ima pred seboj jasno vizijo o spremembah v Cerkvi, ljudem pa ga imajo radi zaradi njegovega pristopa in odprtosti.

Bog nam je gotovo naklonil takšnega papeža, kot ga v teh časih potrebujemo, da nas bo znal voditi po poti prenove Cerkve in nam ves čas kazal, kaj je tisto, kar je resnično pomembno in bistveno. Nekdo, ki nam bo pomagal pogledati preko naših lastnih težav in videti vse ljudi, ki potrebujejo našo pomoč.

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(7 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2007-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti