Andreja Jereb | sobota, 20 maj 2006

Odnos med dekletom in fantom se krha, ker dekle ne more sprejeti »vmešavanja« njegovih staršev. Kako premostiti to oviro?

Lep pozdrav,

obračam se na Vas, saj ne najdem več izhoda. S fantom sva skupaj tri leta. Dve leti sva živela skupaj, vendar sem se kasneje preselila nazaj domov, ker se nisem razumela z njegovimi starši. Sedaj se je fant preselil v stanovanje, ki mu ga je podarila mama. Mislila sem, da se bodo stvari spremenile, ker njegovih staršev ne bom videvala vsak dan, a temu ni tako. Njegovi starši mi gredo dobesedno na živce. Fant je na njihovi strani, ker pravi, da oni niso nič krivi in da mi nič slabega nočejo. Trdi, da je vse to samo v moji glavi in da rabim psihologa. Dal mi je ultimat ali naj se spremenim ali je konec. Ne prenese več, da grdo govorim o starših, jaz pa njih ne prenesem več. Ko slišim govorit o njih, postanem živčna. Pomagajte mi, da temu ne bo več tako.

Najlepša hvala.

snoopina

 

Pozdravljena Snoopina!

Pod prvo težko odgovarjam, ker ne vem, kaj ti gre na fantovih starših toliko na živce, da jih ne prenašaš.

Kot drugo sta s fantom trenutno v razmerju fant-dekle, kar pomeni, da zvezi nista še nič zavezana. Torej je tudi na fantu odločitev, koliko bo dal na mnenje staršev, koliko jim bo dovolil, da se vtika v njegovo življenje itd. To mora razčistiti fant!

Tretjič, glede na to, da ti je fant dal ultimat, da se spremeniš in da se pogovoriš s psihologom, ki naj bi odpravil tvoje neprimerno zavračanje staršev, je jasno, da tvoje vedenje prizadene tudi njega. Če jim nasprotuješ po nepotrebnem, potem veš, da je edina pot, da nehaš drezati vanje. Končno hodiš s fantom in ne njegovimi starši!
 
Upam, da sem ti dala nekaj iztočnic za razmislek o spremembi tvojega vedenja. Za kakšen bolj konkreten odgovor bi seveda potrebovala več informacij s tvoje in fantove strani. Na tebi je seveda, da se odločiš, kako nameravaš v prihodnje reagirati.

Vse lepo, Andreja Jereb

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3496-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti