Vida Dimnik | petek, 19 maj 2006

Slabost, vrtoglavica, glavobol, vrtenje, nespečnost, bolečine v trebuhu in nogah in podobni pojavi, in sicer kmalu po spolnem kontaktu. Noseča?? Test in preiskava krvi sta to možnost izključila. Kaj se torej dogaja?

Pozdravljeni.

Zadnjih par mesecev se mi dogajajo zelo čudne stvari. Konec decembra je prišlo do spolnega kontakta, vendar dejansko ni prišlo do vaginalnega odnosa. Čez približno tri tedne sem imela rumeno-rjav izcedek, pojavile so se tudi bolečin v trebuhu, menstruacija je zamujala kar 14 dni. V februarju se je moje fizično počutje precej spremenilo: močna slabost in vrtoglavica, močan glavobol, vrtenje, nespečnost, bolečine v trebuhu in nogah (spodnji del), napihnjen trebuh.

Končno sem obiskala zdravnika, ker se mi ni več nič zdelo normalno, vendar ta ni ugotovil ničesar. Kri je bila v redu. Ginekologinja je rekla, da gre za nožnično vnetje, za kar sem dobila vaginalne tablete. Menstruacijo sem dobila na 30.dan ciklusa, vendar se mi tokrat ni zdela kot običajno. Takrat me je prvič prijela panika, ker sem še malo preletela, kaj vse se mi je dogajalo in sem pomislila na nosečnost, vendar je bil test negativen. UZ ni pokazal ničesar. Kri, voda: OK.

In še ena čudna stvar, danes sem na modrcu opazila flek, očitno mi je nekaj iz prsi teklo. Res ne vem, kaj se dogaja in tudi z zdravnikom in ginekologom stvari ne pridemo do dna. Najbolj grozno pa je, da se vse to dogaja nosečnicam. (brala po forumih) Saj bi rekla, da je vse samo psiha, če bi stvari prebrala preden so se mi začele dogajat, vendar sem kasneje. Mislim, da noseč. pač ni možna, ker je bilo preveč dokazov proti, vendar me na drugi strani spet vse zmede.

Lepo prosim za Vaše mnenje! Hvala Za Vaš čas!

Prestrašena

 

Res se je kar naenkrat nakopičilo simptomov, ki jih pred tem srečanjem nisi opazila. Skušajva zdaj iz te kopice težav narediti nek red. Spolni kontakt bi lahko povzročil 2 stvari:

1) zanositev
2) okužbo.

Nosečnost sta z zdravnico izključili ultrazvočno in laboratorijsko, z določanjem betaHCG, ki je bil negativen. Negativen betaHCG izključuje nosečnost v maternici in tudi izven nje. Okužbo, ki je ali pa ni povezana s spolnim kontaktom, tudi obravnavata.
Zdi se, da je pri tebi v ospredju simptomatika s strani prebavil (napihnjenost, slabost, vetrovi, pretakanje v trebuhu, pokanje mehurčkov...), po drugi strani pa glavobol, vrtoglavica in izcedek iz bradavic. Še posebej slednje - glavobol in izcedek iz bradavic - naju lahko spomni še na eno možnost: HIPERPROLAKTINEMIJO. Gre za možnost povečanega izločanja
hormona PROLAKTINA iz žleze hipofize, ki lahko povzroči podobne znake, kot si jih ti opisala.To se včasih lahko zgodi ob stresu ali še zaradi česa drugega. O tej možnosti se še enkrat pogovori s svojo zdravnico, pri tem pa posebej poudari izcedek iz bradavic. Z enostavno določitvijo hormona v krvi je možno to izključiti.

Za zaključek ti torej svetujem 2 stvari: meritev koncentracije prolaktina v krvi in ultrazvok trebuha, če prebavna simptomatika ne izzveni kaj hitro.

Vida Dimnik

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 12710-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti