M. Ž. | ponedeljek, 31 december 2012

Zadnji dan v letu je. Waw, čisto zadnji dan. Ko se bom jutri zbudila oziroma ko bo odbilo polnoč bo konec leta 2012 in nastopilo bo leto 2013.

Image
Foto: M. Ž.
Je 31. december čas za pogled nazaj? Morda si lahko vzamem trenutek in razmislim, kaj se mi je zgodilo v tem letu. Dobila sem nečakinjo z mojim najljubšim imenom, preživela super leto na faksu, dobila službo za eno leto in priložnost za pisanje diplome, bila na počitnicah v Dobovi, na morju, se potepala po Nemčiji, bila prostovoljka na dveh medgeneracijskih taborih, obiskala prijateljico v Pragi, imela tisoč enkratnih večerov s svojimi cimrami, prebirala dobre knjige, ustvarjala, obiskovala starejše ljudi, uživala v glasbi, pazila na nečakinje, se smejala, postala zborovodkinja otroškemu pevskemu zboru, pomagala doma …

Če prav pomislim, se ne morem spomniti slabe stvari, ki se mi je zgodila, čeprav vem, da je bilo mnogo neprijetnih stvari, ki so mi razburkale dan in zaposlile misli. Ampak naravnana sem tako, da slabo pozabim in si dobro zapomnim. A ni tako najboljše? Tako mi ostanejo samo lepi spomini in z veseljem lahko rečem, da je za menoj enkratno leto.

Seveda pa zadnji dan ni namenjen samo pogledu nazaj, ampak tudi pogledu naprej. Tako kot ga prevevajo spomini, ga prevevajo tudi želje. Nekatere so majhne in se mi bodo uresničile, druge so malo večje in bom morala vložiti nekaj napora, da se mi bodo uresničile, tretje pa se mi morda ne bodo uresničile letos, morda niti drugo leto in leto za tem … A kaj zato. Imam sanje, ki jim bom sledila in to je bistveno. Poleg tega pa življenje poraja nove in nove želje in sanje, ki te ponesejo na nove poti.

31. december je torej razlog za praznovanje spominov in želja.

 

 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 31 december 2012
(7 glasov)

Komentarji 

 
#1 K l e m e n 2012-12-31 10:47 1000 enkratnih večerov v enem letu? Ma to je blo pa res posebno leto! ;) Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1830-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti