Ines Č. | sreda, 05 december 2012

Image
Foto: Maja Bevk
Se ti je že kdaj zgodilo, da si prišel na avtobusno postajo veliko prezgodaj, pa je tam vseeno bilo že kar nekaj ljudi? Vsi so mirno stali, klepetali in čakali na avtobus. V trenutku, ko so videli, da prihaja, pa so se začeli hitro postavljati v vrsto in mrzlično iskati svoje urbane. In rezultat? Večina ljudi je morala preiskati vse žepe, denarnico ali torbico, preden jo je našla. Nekateri so jo vztrajno iskali še pol vožnje do svojega cilja. Našlo pa se je celo nekaj nesrečnežev, ki so dokončno obupali in vožnjo plačali kar z mobilnim telefonom.

Vsemu temu bi se lahko izognili z ustrezno pripravo. Čas, ki so ga porabili za čakanje, bi lahko izkoristili za pripravo vozovnice, da bi potem lahko nemoteno in mirno vstopili na avtobus. Toda večina se je tega zavedla šele, ko se je pripeljal izza ovinka, čeprav so ga na postaji čakali tudi več kot deset minut.

Čakanje na avtobus bi lahko primerjali z adventnim časom. Božič prihaja, čeprav se nam morda zdi, da je še daleč. Izgubljamo se v vseh nepomembnih rečeh potrošniškega sveta, ne pomislimo pa na svoje srce. Pozabljamo, kako pomembna je priprava na božični čas in novo liturgično leto.

Zbudi se! Še vedno imaš dovolj časa, da premisliš, kje si ravnal narobe in kaj vse lahko spremeniš in izboljšaš. Pokesaj se, pojdi k spovedi in se potrudi, da boš v prihodnje delal bolje. Adventni čas je namenjen prav temu, da bi premislili in pripravljeni vstopili v ta pomembni čas.

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(8 glasov)

Komentarji 

 
#1 CaseyCEAGO 2017-04-10 18:38 wh0cd118181 go here: http://cialiscost2017.com/ Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2025-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti