Gaja N. | petek, 23 november 2012

Jočem. Ne ker bi bila nesrečna. Sem zelo srečna! Ljubezen je povsod okrog mene: čudovita družina, fant, prijatelji. Sonce sije in burja pometa listke. Ne bi si mogla želeti ničesar več. Jočem, ker sem tako majhna, tako šibka. Čisto nič ne morem spremeniti.

ImageZa poklic sem se odločila v dobri veri, da lahko naredim v njem nekaj dobrega. Realnost je drugačna. Počutim se, kot da mečem pesek proti vetru. Upoštevam navodila, delam več, kot sem plačana in toliko kolikor zmorem, berem, pišem, študiram, a sem vseeno deležna prenekaterega dretja, nerealnih pričakovanj in grdih kritik. In jočem.

A življenje teče naprej in s sabo prinese tudi veliko lepega. Saj je služba le majhen delček našega vsakdana. To čudovito življenje mi torej prinese naproti tudi muzikal o materi Tereziji. Bila je svinčnik Zanj! Gotovo ste že slišali o tej čudoviti ženi, morda tudi o čudovitih ustvarjalcih te ganljive pripovedi o njej. Le poglejte si to predstavo, življenje ne bo teklo povsem brezbrižno dalje …

Tudi moje ne. Saj ima rdeča »pesem« muzikala (kako se ji reče v glasbenem žargonu ne vem, se pa pojavlja skozi vso predstavo) čudovito besedilo! Jezus ljubi svet po tebi, tudi če si šibek v sebi! Bodi njemu ves predan, majhen svinčnik Zanj! In moj sklep je tak: kljub moji majhnosti, nemoči, sem svinčnik. Čisto majhen. A moram poskrbeti, da On z mano lahko piše ter po meni ljubi svet. Vse otroke, ki pridejo k meni na terapijo, vse vzgojiteljice, ki mi tako radodarno delijo neuporabne nasvete ter niso zadovoljne z mano, vse starše, ki iščejo odgovore na vprašanja, ki jih ni ter vse druge, ki jih srečujem na delu. Za nekoga od njih sem morda edina, po kateri se jih Jezus lahko dotakne s svojo ljubeznijo …

In srce mi šepeta, da je to pot, ki jo moram danes ubrati, da bom popolnoma srečna ter moje oči ne bodo več vlažne od joka iz nemoči.

 

Zadnja sprememba: petek, 23 november 2012
(10 glasov)

Komentarji 

 
#2 otroksonca 2012-11-25 11:04 Kuk dobro napisano. Hvala!

Želim si, da bi zmogli to pesem vsi živet … da bi bil svet lepši. A za začetek je odgovornost na meni, da začnem in da pričujem. Se mi pridružiš?
Citat
 
 
#1 Mija 2012-11-24 22:01 Zelo čuteče napisano :) Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3392-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti