| petek, 19 oktober 2012

Ali kondomi varujejo pred virusom HIV?

 

V debatah, ki so prisotne na spletnih forumih, sem zasledila dvoje nasprotujočih si mnenj: da kondomi varujejo pred okužbo z virusom HIV in da ne varujejo. Kakšno je vaše stališče do teh trditev?

Ajša

 

Trdim, da kondomi ne varujejo pred okužbo z virusom HIV. Ta moja trditev se opira na medicino in na izkušnje, ki jih imajo mednarodne organizacije z borbo proti AIDS-u v Afriki. Glede medicine: semenčica je velika 1/25 milimetra, virus pa milijon krat manj. Kondom preprečuje semenčicam dostop do jajčeca, torej zanositev, z največ 94% zanesljivostjo, kako bo torej preprečil virusom vstop v ženina rodila in verjetno posledično okužbo in razvoj AIDS-a. Bral sem trditev, da bi spolni odnos z desetimi prostitutkami, okuženimi s tem virusom, kljub uporabi najboljših možnih kondomov, gotovo prinesel okužbo z virusom HIV.

Izkušnje iz Afrike pa so pokazale, da kjerkoli so se borili proti AIDS-u le z razdeljevanjem kondomov, epidemije te strašne bolezni niso zaustavili. Kjer pa so postavili v ospredje poučevanje mladih ljudi za vzdržnost, odgovorno spolnost in zakonsko zvestobo, tudi odlaganje spolnih odnosov pri mladini na kasnejše življenjsko obdobje, pa so uspeli epidemijo bistveno zajeziti ali celo ustaviti.

Tone Kunstelj

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)
Glasuj!
Članek je bil prebran 1523-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti