Tjaša F. | torek, 09 oktober 2012

ImageŠtudentje psihologije že peto leto zapored ob dnevu duševnega zdravja, ki je 10. oktobra, pripravljamo projekt, znotraj katerega želimo širši okolici ponuditi širok spekter aktivnosti in vsebin, povezanih z duševnim zdravjem. S tem želimo informirati, poučiti in pomagati, ponuditi želimo strokovne in kakovostne informacije, do katerih posamezniki drugače ne znajo ali ne morejo pristopiti. Prav tako pa želimo v okviru projekta opozoriti na trenutne družbene in socialne razmere ter na aktivno spoprijemanje z njimi.

Zakaj Kako si?

Odločili smo se za slogan Kako si?, saj želimo s tem opozoriti na osnovni pomen tega vprašanja, ki se je v vsakdanji komunikaciji izgubil in je vprašanje postalo zgolj oguljena fraza. Ljudi skušamo opomniti, naj svoje bližnje, pa tudi sebe, kdaj pa kdaj iskreno vprašajo, kako so. Skušamo jih opomniti, naj poskrbijo za svoje dobro počutje, naj ne pozabijo nase in naj pokažejo bližnjim, da jim ni vseeno zanje.

V objemu čustev

Image
Foto: T. F.
Letošnja tema projekta Kako si? so čustva v povezavi z duševnim zdravjem, zato tudi naslov »Kako si? – V objemu čustev«. V tednu od 4. do 11. oktobra skušamo javnost informirati o povezanosti med čustvi in duševnim zdravjem. V vsakem izmed nas so večino časa prisotna čustva, zato je z vidika konstruktivnega delovanja v vsakdanjih situacijah pomembno, da se jih zavedamo, jih prepoznamo in sprejmemo. Javnost želimo opolnomočiti za boljše prepoznavanje, razumevanje in uravnavanje čustev pri sebi ter pri drugih in jim ponuditi čim bolj strokovne in kakovostne informacije ter preko tega vsaj delno vplivati na boljši vpogled v to široko in aktualno področje.

Tematsko smo se letos posvetili štirim večjim sklopom: predstavljena bo čustvena inteligentnost, čustva, razpoloženja in občutek nasploh, čustva v medosebnih odnosih in motnje čustvovanja ter s čustvi povezane motnje. Za obiskovalce smo pripravili predavanja, delavnice, okrogle mize in filmske večere s strokovnimi komentarji. Vsi dogodki v okviru projekta so brezplačni, tako kot vsako leto do sedaj pa tudi letos dobrodelno zbiramo zamaške za otroke v stiski.

Več o samem projektu in letošnjem programu si lahko preberete na http://kakosi.si/

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(6 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1799-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti