Darja in Zažigači | četrtek, 04 oktober 2012

ImageVabljeni ta vikend v Ajdovščino, kjer bo dobra družba, obilo modrosti, glasbe, ustvarjanja in veselja. Noč in dan bomo brali Sveto pismo. Ob tem pa bodo še delavnice in srečanja za otroke, najstnike, starše, none in nonote.

Program dogodkov

Petek, 5.10.2012, Dvorana Prve slovenske vlade, ob 19.00:

Slovesno odprtje Mini svetopisemskega maratona. Otroci bodo v našem središču in bodo Knjigo knjig, razlog našega druženja, prinesli v žarišče dogajanja. Škof Jurij Bizjak nas bo pospremil s predavanjem: "Kaj se bojite, maloverni?" (Mt 8,26). Ker je maraton ekumenskega značaja, bomo v prve vrste povabili tudi kristjane evangelijske in pravoslavne cerkve iz Solkana in Nove Gorice. Sledil bo prenos Svetega pisma s kitarami in petjem vse do cerkve Janeza Krstnika.

Petek, 5.10.2012, župnijska cerkev sv. Janeza Krstnika, ob 20.30:

Začetek maratona, nepretrganega branja Nove zaveze. V sprevodu se bomo ob petju in zbranosti preselili v cerkev, kjer se bo začelo branje. Bralci bodo zbrani z vseh vetrov Primorske, od Tolmina do Podnanosa. Dobrodošli so tudi naključni mimoidoči, da poslušajo ali berejo z nami. Poskrbljeno bo za čaj in skromne prigrizke. Branje se zaključi v soboto okrog polnoči.

Sobota, 6.10.2012, Dom krajanov Ajdovščina, ob 9.00:

Svetopisemski FOTOMARATON. Ves ljubi dan boste lahko fotografirali. Na zbirnem mestu dobite navodila za »tek« in temo za fotografiranje, nato pa krenete vsak na svoje 'brezpotje'. Ob 16.00 bo v Dvorani prve slovenske vlade »finiš«, ko boste lahko oddali svoje fotografije. Najlepše bomo tudi razstavili. Vabljene družine, mladi in manj mladi, ki bi radi skupaj preživeli prijeten dan. Obvezna oprema: ustvarjalnost in digitalni fotoaparat. Zaželeni so prostovoljni prispevki za stroške razvijanja in razstavljanja.

Sobota, 6.10.2012, Dom krajanov Ajdovščina, ob 10.00:

Svetopisemske urice za otroke. Svetopisemske urice so namenjene otrokom od 3. do 6. leta. Ta prvinska izkušnja Božje bližine in dotika jih nagovarja, zdravi in navdušuje. Voditeljici Nadja in Nada prihajata iz Tolmina in s seboj prinašata nov način srečanja z živo besedo. Starši lahko otroke prepustijo v varstvo, lahko pa so zraven v tišini opazujejo. Po delavnici otroci dobijo sadni prigrizek. S seboj prinesite tople copate. Predviden zaključek ob 11.30. Vstop prost, dogodek lahko po svojih zmožnostih podprete s prostovoljnim prispevkom.

Sobota, 6.10.2012, Dvorana prve slovenske vlade, Ajdovščina, ob 14.00:

Besede, BESEDE. Filmska projekcija za srednješolce in študente. Režiser: Matjaž Feguš, igrajo: Barbara Trkov, Tanja Jakoš, Marko Šosterič, Neja Šeme, produkcija 2012, kratki film, drama. 

Sobota, 6.10.2012, Dom krajanov Ajdovščina, ob 15.00:

»Zaigrajmo Jezusovo priliko.« Dramska delavnica je namenjena otrokom od 9. leta dalje. Nataša Konc Lorenzutti, mladinska pisateljica, igralka in pripovedovalka, vas bo vodila skozi napete zgodbe, ki jih je Jezus pripovedoval svojim učencem. Vživeli se boste v svetopisemske like in bili deležni modrosti večnih zgodb. Po delavnici otroci dobijo sadni prigrizek. S seboj prinesite tople copate. Zaključek predvidoma ob 16.30. Vstop prost, kot podporo dogodku lahko starši darujejo prostovoljni prispevek.

Sobota, 6.10.2012, Dom krajanov Ajdovščina, od 17.00 do 18.30:

»Nauči nas moliti«, delavnica molitve in življenja, za srednješolce, študente in starejše. Ne gre za še eno pridiganje, niti za še eno razpravljanje o molitvi. Gre za živo izkušnjo intimnega stika z živo Ljubeznijo. Delavnica je namenjena tistim, ki nimate časa in bi želeli stopiti v stik z živim Bogom sredi 'babilona' naših src. S seboj prinesite Sveto pismo. Delavnico bosta vodila brat Jožko in Magda Sever. Vstop prost, prostovoljni prispevki zaželeni. Poskrbeli bomo tudi za varstvo otrok.

Sobota, 6.10.2012, Dvorana prve slovenske vlade, Ajdovščina, ob 19.00:

»Sveto pismo: zgodba o poročni ljubezni«. V svojem predavanju Štefan Kržišnik odkriva motiv poročne ljubezni v Svetem pismu. Prav poroka med možem in ženo je tisto, prek česar lahko najbolje razumemo odnos Boga do ljudi. Odgovarja tudi na vprašanje, kako lahko otrokom s pomočjo razumevanja poroke, pomagamo odkriti smisel njihovega življenja. Vstop prost, prostovoljni prispevki zaželeni. Poskrbeli bomo tudi za varstvo otrok.

Sobota, 6.10.2012, Dvorana prve slovenske vlade, Ajdovščina, ob 21.00:

Jam-STATION, glasba, ples in petje ob znanih slavilnih in gospel pesmih. S Sašom, Robijem, Markom, Janezom in mnogimi drugimi kitaristi in tolkalci z vseh vetrov bomo delili navdušenje nad obljubo božje besede.

Sobota, 6.10.2012, Cerkev sv. Janeza Krstnika, ob 24.00:

Slovesen zaključek branja Nove zaveze, molitev. Vabljeni k poslušanju, branju in petju.

Nedelja, 7.10.2012, Cerkev sv. Janeza Krstnika, ob 15.00:

Zaključna maša bo izraz hvaležnosti za vso pot, ki smo jo pretekli skupaj, in za moč, ki nam bo pomagala hoditi in teči naprej. Mašo bo vodil brat Jožko, prepevali in igrali bodo: mladinski pevski zbor iz Šturij, bend Vozel, Sašo, Robi in mnogi ustvarjalni glasbeniki. 

 

Zadnja sprememba: petek, 05 oktober 2012
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2394-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti