| sobota, 30 junij 2012

Mlad fant piše, da se njegova mama po očetovi smrti močno spremenila. Zavrača svojega sina in ves čas preživlja z novim partnerjem. Kam se lahko obrne na pomoč?

 

Zdravo!

Imam težavo kar se tiče moje mamice. Oče mi je umrl pred 4 leti in od takrat se je mamica zelo spremenila. Samo se dere na mene in me preklinja. Živim v revščini, dobimo družinsko penzijo. Mamici pomenim samo toliko kot penzija. Imam aspergerjev sindrom in avtizem, panično motnjo in rabim pomoč. Mamica pa z mlajšim ljubimcem že 3 mesece odhaja čez vikend, mene pa tiši na psihiatrijo in v zavod, ker ima od ljubimca denar in me ne rabi več. Noče se pogovarjati z mano, ona hoče imet svoje življenje brez mene z ljubimcem. Vsi mi pravijo, da moram stran od nje, ker sama ni psihiatrično zdrava (ampak ona pravi da je). Zaklepa kuhinjo in hrano, pušča me brez denarja in je cel vikend ni doma in se goni naokrog.

Prosim za pomoč.

 

 

Pozdravljen!

Sožalje ob izgubi tebi tako drage in pomembne osebe, za katero več kot očitno žaluje tudi tvoja mami, ki se verjetno ne more sprijazniti z izgubo. Upam, da si deležen kakšne dodatne strokovne pomoči v šoli, s čimer ti je olajšano šolanje in si tudi v šoli lahko uspešen. Očitno mama živi še v fazi jeze in zanikanja partnerjeve smrti, zato beži stran od doma, od tebe, nekam, kjer se počuti bolj svobodna in manj v stiku z resničnostjo.

Zelo težko mi je, da sam preživljaš vse to. Najprej ti svetujem, da se obrneš na najbližji center za socialno delo in jim zaupaš svoje stanje. Tam te bodo gotovo najbolje usmerili, ti predlagali strokovno in finančno pomoč. Imaš morda v bližini kakšne sorodnike, ki ti dajejo večji občutek varnosti in h katerim se lahko zatečeš, kadar ti je težko in si sam doma? To bi ti gotovo pomagalo.

Držim pesti, da uspeš kar najhitreje svojo stisko zaupati na CSD - prepričana sem, da te bodo primerno slišali, ter ti nudili vso potrebno pomoč.

Vse dobro, Andreja Jereb

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1929-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti