avtor neznan | sobota, 23 junij 2012

5. marec: Danes se je začelo moje življenje. Starši tega še ne vedo, toda jaz sem tu. Deklica sem. Imam svetle lase in modre oči. Moj genetski zapis je že popolnoma izdelan, med drugim v njem piše, da bom oboževala rože.

Image
foto: Metka Komatar
19. oktober: Nekateri pravijo, da sploh nisem živa in da obstaja samo moja mama. Ampak jaz sem živ človek! Tako kot je sredica pri kruhu tudi sama kruh, sem tudi jaz človek. Moja mama obstaja, prav tako pa obstajam tudi jaz.

23. marec: Zdaj lahko odprem usta. Čez približno eno leto se bom lahko smejala in govorila. Vem, kaj bo moja prva beseda – »mami«.

25. marec: Danes je začelo biti moje srce. Od zdaj naprej bo brez prestanka bilo vse življenje. Šele po mnogih letih se bo ustavilo – takrat bom umrla.

2. april: Vsak dan sem večja. Roke in noge se počasi oblikujejo, vendar bo moralo preteči še kar nekaj časa, preden se bom lahko postavila na drobcene noge in stekla v mamin objem ter z ročicami utrgala cvetlico in objela očka.

12. april: Na rokah se že kažejo drobceni prsti. Kako majhni so! Nekoč bom z njimi lahko kuštrala mamine lase.

20. april: Prav danes je zdravnik povedal mami, da me nosi pod svojim srcem. Kako srečna mora biti! Saj si srečna, mami?

25. april: Očka in mami verjetno razmišljata, kakšno ime bi mi dala. Mislim, da še ne vesta, da sem deklica. Všeč bi mi bilo, če bi me klicala Suzana. Joj, tako sem že velika!

10. maj: Lasje počasi poganjajo. Tako mehki so in čudovito sijoči. Zanima me, kakšne lase ima moja mami.

13. maj: Kmalu bom lahko videla. Okrog mene je vse temno. Ko me bo mami rodila, bom lahko videla sonce in rože. Ampak najbolje bo, da bom lahko videla mojo mami. Res me zanima, kakšna je.

24. maj: Sprašujem se, ali mami sliši bitje mojega srca. Nekateri otroci se rodijo bolni, toda moje srce je močno in zdravo. V enakomernem ritmu bije – bum-bum, bum-bum. Mami, imela boš zdravo hčerko!

28. maj: Danes me je mama ubila. Preprosto ubila me je.

 

Nadaljevanje dnevnika nerojenega otroka - "Pismo iz nebes" .

 

Zadnja sprememba: nedelja, 15 julij 2012
(7 glasov)

Komentarji 

 
#1 cokla 2012-06-25 21:27 Jaz tega sploh ne morem brat! Kako grozno. Preveč direktno, za moj okus. Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3506-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti