Maruša L. | četrtek, 03 maj 2012

Image
Foto: Martina Sever
»Danes ... je poln lepih stvari. Veliko klavirja - in veselje spremljanja otroškega zborčka. Telefonski klici dobrih novic in prijateljic, ki so takoj za akcijo in to vedno z nasmeškom. Bodočemu možu je bilo všeč skuhano kosilo. Poje se mi že od jutra, zato ker nisem prespala budilke, ampak sem upoštevala klic lepih stvari, ki so se namenile svoje mesto imeti prav v današnjem dnevu.« (M. O.)

Le kako je mogoče, da prav v trenutku, ko misliš, da ne bo nikoli več boljše, pride nekdo in te spet spravi na svetlo stran resničnosti? Da se takrat, ko je vsega preveč, pojavi nekdo, ti »da eno roko« in tako neznosno situacijo spremeni v pravljično lepo dogodivščino?  Da ravno tisti dan, ko si prepričan, da bo spet lilo kot iz škafa in da je vroče poletno sonce spet le krinka, ki te zvabi iz hiše zato, da te dež čez uro ali dve lahko dodobra opere, sonce sije z vsemi svojimi žarki prav nate? Prav vate!

Mogoče je! Je tudi tvoja izkušnja taka? Res, kot pravijo pregovori in stari reki: za vsakim dežjem posije sonce in če si želiš mavrice, se ne smeš pritoževati nad dežjem! Da bo tudi tvoj dan poln optimizma, radosti in zadovoljstva, ti poklanjamo nekaj lepih besed. Deljenje naprej je zaželeno. Dobro bo delo tudi tebi, kajti … "sreča je dišava, ki je ne moreš izliti na druge, ne da bi poškropila tudi tebe." (Neznan avtor)

Kdo je mož, ki ima veselje nad življenjem, ki ljubi dneve, da bi videl dobro? Zadržuj svoj jezik od zla, svoje ustnice od zvijačnega govorjenja. Ogiblji se zla in delaj dobro, išči mir in hodi za njim. (PS 43)

"Tisti, ki jemljejo, ponavadi niso srečni, srečni so tisti, ki dajejo."( Charles H. Burr)

"Živi danes! Smej se danes! Danes bodi srečen!" (Phil Bosmans)

Image
Foto: Meta Žgur
"Življenje vam bo samo po sebi prineslo bolečino, vaša odgovornost pa je, da porajate radost." (Dr. Milton Erickson)

"Vsi stojimo v blatu. Toda nekateri med nami gledajo zvezde." (Oscar Wilde)

"Pesimist vidi težavo v vsaki priložnosti. Optimist pa vidi priložnost v vsaki težavi.« (Winston S. Churchil) 

»Kateri dan je danes?« reče medvedek Pu. »Danes,« reče Prašiček. »Moj najljubši dan!« zavzdihne Pu. (A.A. Milne)

"Nobena stvar ne naredi človeka srečnejšega kot njegovo lastno prepričanje, da je naredil najboljše, kar je mogel." (Mihailo Pupin)

"Skrivnost sreče je v tem, da pričakuješ mnogo od sebe, pa malo od drugih." (Albert Guinon)

 

Zadnja sprememba: četrtek, 03 maj 2012
(12 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3119-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti