| ponedeljek, 27 februar 2012

Je normalno, da se mama in njena odrasla hčerka slišita večkrat na dan, si izmenjata novice, gresta skupaj nakupovat in na počitnice …?

 

Pozdravljeni!

Na kratko, in sicer:

S partnerko živiva skupaj, stara je 43 let, ima pa hčerko iz prejšnjega zakona. Hčerka je pridna, stara 24 let, živi pa pri svojem fantu v drugem kraju že 3 leta.

Zanima me, kaj vi mislite o tem:

- 24-letna hčerka pokliče mamo 5-krat na dan in iz pogovora sodeč se menita same triče-trače

- ji pošilja 5 in več sms-ov dnevno

- hodita sami na morje

- hodita sami na potovanja (kljub temu, da ponujam, da gremo skupaj ...)

- se še crklja pri mami itd...

Povejte mi prosim, če je to v mejah normale, ker se mi zdi, da ni. Njen fant, imam občutek, da ga hudo moti, vendar si ne upa tega povedat, ker je zaprt. Sam osebno sem povedal, da sem si zamišljal vse to, da gremo skupaj, ne pa sami ... Ne vem več kako, ker me to tudi mori ...

Za vaš čimprejšnji odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav!

 

Pozdravljeni!

Čudi vas vedenje odrasle hčere vaše partnerke. Izgleda, da sta z mamo zares tesno povezani, da se očitno tudi odlično razumeta in kar ne moreta druga brez druge niti en dan. Tak odnos sam ni problematičen, dokler ne ogroža osamosvajanja hčere. Če hčerinega fanta tak njun odnos moti, bo sam moral to svojemu dekletu povedati. Če to moti vas, ker gre za vašo partnerko, ji povejte, oziroma jo vprašajte, kako ona doživlja njun odnos s hčerjo. Beseda ni konj in če vas nekaj tako očitno moti, prosite za pogovor. Boste pa morali vedeti, da je razmerje med mamo in hčero vedno nekaj drugačnega kot razmerje med partnerjema. Tudi ne vem, koliko vas hči partnerke sprejema. Vez med njima bo očitno še naprej zelo močna in tak odnos trenutno obema ustreza. Edino crkljanje pri mami pri teh letih izgleda precej otročje. Sredi dvajsetih let je bolj normalno, da se dekle crklja ob fantu, partnerju, drži? Kakor sem napisala - če se vam zdi, da to resno ovira vajino zvezo, se o tem s partnerko pogovorita. Samo tako se bo lahko začel vaš odnos spreminjati tako, da bo vsem ustrezal.

Vse dobro želim, Andreja

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1724-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti