Ančka P. | nedelja, 12 februar 2012

Včasih bi rada spremenila svet. Zemlja bi še vedno krožila okrog sonca; pozimi bi se kepali; še vedno bi bilo veliko ljudi "zasvojenih" s čokolado in stare mame bi še vedno skrbele, da ne bi bili slučajno lačni. Iz gosenic bi se še vedno razvili čudoviti metulji in še vedno bi na morju hodili gledat sončne zahode.

Image
Foto: Lucija Jelovčan
Uvedla pa bi nekaj zares pomembnih reform. Ena prvih bi bil obvezen tečaj prijaznosti in altruističnega obnašanja za uporabnike LPP - ja. Poseben poudarek bi bil na izkustveno-praktičnem delu - npr. To, da imam s seboj torb(ic)o, še ne pomeni, da tudi torba potrebuje svoj sedež. Verjetno bi koristilo tudi pojasnilo, da v pogovorih na mestnih avtobusih ni nujno uporabljati vsaj 10 kletvic na minuto.

Veliko svojega časa bi namenila tudi spremembam na naši fakulteti. Za nekatere uslužbence referata bi študenti izvedli brezplačni trening socialnih veščin. Seznanili bi jih tudi z znanstveno resnico, da je na vprašanje študenta mogoče odgovoriti popolnoma umirjeno in prijazno. Nekateri asistenti in profesorji bi za ohranitev svojega naziva morali pokazati praktično znanje na področju logike. Eden temeljnih ciljev (minimalni standard :D), ki bi ga morali doseči, bi bil: Če študentom dam nalogo (seminarsko, poročilo ...), jim jo vrnem v primernem času (ni potrebno čakati, da diplomirajo ali pa postanejo bolj pomembni od mene) in jim nudim tudi konkretne povratne informacije.

Skrajšala bi čakalne vrste v zdravstvu, klopce po mestih bi bile bolj pisanih barv, mlade družine pa manj zaskrbljene. Minister za izobraževanje bi bolj logično razmišljal o smiselnosti velikega števila razpisanih mest na nekaterih študijskih programih. Trgovine z materialom za ustvarjenje bi imele vsaj za 50 % nižje cene. Čokolado bi bilo obvezno deliti še s kom ...

Najbolj pa si želim, da bi vsi ljudje, vsak dan, vsaj za minuto pomislili, kako imajo lahko svoje življenje in ljudi, ki so jim podarjeni, (še bolj) radi. (Namig: Iz 43,4 )

 

Zadnja sprememba: nedelja, 12 februar 2012
(10 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2222-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti