Klemen Č. | ponedeljek, 05 december 2011

Miklavža poznamo vsi. Tisti, ki verjamemo, da obstaja, ga zelo cenimo. Ostali pa cenijo vsaj darila, ki jih dobijo na njegov god. Vsekakor je Miklavž oseba, vredna intervjuja na mladi.net. Preberite si, kaj mi je zaupal v pogovoru.

ImageGospod Miklavž, najprej bi vas vprašal, kako se počutite pri nas, na Zemlji.
Nič gospod – Miklavž bo dovolj. Pa tudi vikati me res ni treba. Sem ti že tolikokrat prinesel darilo, da te imam za prijatelja. Pa še odgovor: na Zemlji se počutim kar domače - saj veš, da vsako leto pridem naokrog.

Prva stvar, na katero ljudje pomislimo ob tvojem imenu, je to, da otrokom nosiš darila. Ker mladi.net berejo večinoma mladi, me zanima, ali še sodijo med otroke in si torej lahko obetajo kakšno tvoje presenečenje.
Veš, kako je s tem ... Jaz starosti ne merim po letih. Darila prinesem tistim, ki imajo vsaj malo otroka v svojem srcu. No, poleg tega morajo biti še pridni – sicer dobijo le šibo! Mislim pa, da bom letos med bralci mladi.net-a razdelil bolj malo šib.

Pa sicer, boš prinašal kaj manj daril oz. bodo ta manjša kot prejšnja leta? Gotovo veš, da je evro v težavah. Imate tudi v nebesih recesijo?
Ne vem, kaj je recesija. Vem pa, da v nebesih nimamo evra, hvala Bogu! Vseeno pa ne bom pretiraval z darili – prav je, da smo skromni in se razveselimo majhnih presenečenj.

Mogoče malo manj prijetno vprašanje, pa vseeno – otroci navadno verjamejo vate, nato pa prej ali slej izvedo, da ti pravzaprav ne obstajaš, saj darila kupijo starši – kako bi to pojasnil?
Vsakič, ko slišim, da ne obstajam, me stisne pri srcu. Si predstavljaš, da zate ljudje govorijo, da ne obstajaš?!? Kakorkoli, dejstvo, da se z mano pogovarjaš, je jasen dokaz, da obstajam. Je pa res, da imam pomočnike, med katerimi so tudi nekateri starši. Hvala Bogu zanje! Upam, da bo tudi ta intervju koga prepričal, da zares obstajam!

Obstajajo pa tudi parkeljni – menda nikamor ne greš brez njih? Res je, vedno me spremljajo. Njihova naloga je, da priskrbijo šibe. S parkeljni nimam težav, med pridno ubogajo. Včasih edino hočejo, da bi večim otrokom prinesel šibo, ampak veš kaj – jaz dobro vem, kdo si zasluži šibo, kdo pa darilo.

Pa angelčki?
Oh, angelčki – oni so pa sploh super. So pridni kot angelčki!

Ko sva že pri darilih – nekateri menijo, da dobra dela v dnevih pred tvojim prihodom štejejo dvojno – da je torej dovolj, če smo pridni zadnji teden ali dva. Ali to drži?
O ne, Miklavža se ne da kar tako preslepiti! Jaz vas opazujem skozi celo leto. Mi je pa vseeno všeč, da nekateri postanejo pridni tik pred zdajci. Kaj pa veš – mogoče se bo koga celo prijelo in bo (p)ostal boljši človek tudi v prihodnje.

Svoje čase si menda bil edini decembrski dobri mož, zdaj pa ste vsaj trije. Sta Božiček in Dedek Mraz huda konkurenca? Kakšen odnos imaš z njima?
Z Božičkom in Dedkom Mrazom se kar dobro razumemo. Božiček me je ravno zadnjič prijazno povabil na kokakolo – v tem mrazu bi mi sicer bolj prijal topel čaj, ampak sem se vseeno z veseljem odzval povabilu. Sicer pa je konkurenca je vedno dobrodošla – zaradi nje postajamo boljši. Nekateri ljudje bolj cenijo original od posnemovalcev, jaz pa pravim, da ni nič narobe, če kdorkoli dela dobro in razveseljuje otroke.

Hvala za pogovor. Upam, da se pruhodnje leto spet srečava!
Seveda, z veseljem pridem spet na klepet.

 

Zadnja sprememba: petek, 07 december 2012
(9 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 1805-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti