Rebeka L. | petek, 04 november 2011

Ko sem dobila v roke to knjigo, sem si mislila, da bo pred menoj kakšna ura branja nečesa prisrčnega in otroškega, da ne napišem otročjega. Zmotila sem se, kajti ta knjiga mi nekaj dni po zadnjem listu strani ne da miru in jo želim deliti z vami.

ImagePrvi november je čas, ko se spominjamo naših rajnih. Veliko smrti se nam zdi nepravičnih in veliko življenj prekratkih. Pa vendar je to čas, ko v naših srcih mora zasvetiti upanje, da življenja ni konec kar tako, brez smisla. Kljub temu da nekdo veruje v posmrtno življenje, pa se mu ni lahko sprijazniti s smrtjo svoje žene ali moža, otrok, prijateljev, znancev ali sebe.

Oskar je desetletni deček, čigar diagnoza je neozdravljiv rak. Pred seboj ima še nekaj dni življenja. Opazuje, kako je zdravnik razočaran nad njim, ker operacija ni uspela, vidi, kako se starši bojijo njegovega odhoda, zaradi česar se zdijo Oskarju neumni. V bolnišnici spozna gospo v rožnatem, ki ga povabi naj napiše pismo Bogu. Ampak Oskar ne veruje v Božička in tudi ne v Boga, sicer pa kako naj piše Bogu, če ne pozna niti njegovega naslova?

Tukaj bom končala z upanjem, da boste sami prebrali, kako se Oskarjevo dopisovanje z Bogom konča.

Lp, Rebeka

 

Zadnja sprememba: petek, 04 november 2011
(12 glasov)

Komentarji 

 
#2 MAra 2013-01-31 13:12 Rebeka :)
Moram držati besedo in ker smo zadnjega v mesecu, hitro brskam po mislih, da te povabim na mladi.net :)
Ampak tu ti nimam kaj ponuditi … Članki so zanimivi, a jih tako ali tako lahko kadarkoli prebereš … Zato te vabim na obisk! :) Oglasi se pri meni (skupaj z ostalo ekipo ;)) 8.2.! Bom vesela! :)
Pa upam, da ne zameriš ker sem ti kradla čas ;)
Citat
 
 
#1 Monika 2011-11-05 22:35 Ena najbolših knjig, kar sem jih do zdej prebrala
Vam jo res priporočam v branje
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5093-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti