ImageMladinsko informacijski center, na kratko MIC, bo naslednje leto praznoval svoj dvajseti rojstni dan in na svoji spletni strani www.mic.si zase pravi, da »je ustanova socialne preventive mladih,« še bolj pa mi je všeč, kako opisuje svoje poslanstvo v uvodniku svojega obvestilnika Kururček**.

Govori namreč o izobraževanju – predvsem ne prek besed, ampak prek zgleda. Tako se naučimo o skrbi za druge, o spoštovanju, ki ni nujno strinjanje, temveč razumevanje. Naučimo se o ljubezni, ki hodi s spoštovanjem z roko v roki in greje. Ter napolnjuje.

Svoj program – pravzaprav – vzgoje MIC ponuja v osmih rubrikah: Dogodki, prireditve, Delo na sebi in za druge, Šolanja in usposabljanja, Duhovnost, Tečaji, delavnice, Pesem, ples, Ljubezen in Papa. Če bi hotela vsako rubriko opisati in predstaviti, bi nastal ogromen spisek kakovostnih, zanimivih, razvedrilnih … stvari, ki jih MIC pripravlja v mislih na vas, mladi. ImageZato kar predlagam, da obiščete njihovo spletno stran (www.mic.si) in se pozanimate o predavanjih, tečajih, pogovorih, plesih …, za katere sem prepričana, da bodo navdušili marsikatere izmed vas in vas pregnali iz zatohlih študentskih sobic.

In če vas MIC s svojo ponudbo navduši (lahko pa kar tako, ker vas zanima), se lahko naročite na njihov E-Kurirček ( E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ), drugače pa se malo sprehodite do Duhovnega središča sv. Jožefa na Poljanah, kjer MIC prebiva že skoraj deset let.

 

*Slogan MIC-a.

**Uvodnik je napisala nova direktorica MIC-a, Gordana Tekavčič.

 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 31 oktober 2011
(3 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3089-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti