Milka P. | ponedeljek, 12 september 2011

Počasi postajam zaskrbljena, ker pri moji denarnici opažam bolezenske znake bulimije. Venomer jo je strah, da bi bila debela, ko pa končno poje kaj denarja, ga preprosto izbruha. Nič kaj praktična stvar, če si študentka želi potovati, kajne? Kljub temu sem se odločila, da se nekam odpravim in uspelo mi je. :)

Image
foto: Polona Podobnik
Nikoli nisem bila pretirana ljubiteljica športa, ampak očitno se to z leti spreminja. Prejšnji teden sem se zaljubila. Moja nova ljubezen je surfanje, ampak ne navadno, moje srce sanja o Couchsurfanju.

S prijateljico sva se za suh teden odpravili v Budimpešto, tako imenovani vzhodni Pariz. Osebno sem že plesala v Grčiji, pila čaj v Švici, kuhala v Španiji, a sosede Madžarske nisem poznala. Kar sram me je, da prej nisem odkrila tega bisera, ki stanuje komaj devet ur z vlakom od naše ljubke Ljubljane. Mestu svoj čar daje reka, ki se od odspodaj spogleduje z mogočnimi stavbami ter naravo, ki jo je moč opaziti tudi v mestu. Občutek sem imela, da skozi okna kar buta umetnost in da imajo Madžari nemara v veljavi kakšen zakon, da morajo vedno ustaviti pred prehodom za pešce, če ga prečkata dve punci. Mesto sva videli skozi svoje in skozi oči najinih gostiteljev. Umetnik v pravem pomenu besede, rojen na Madagaskarju, je za naju spal kar na tleh, mlada ekonomista pa sta kljub službenim obveznosti z nama delila njuno vino in čas … ž

Izkušnja moje denarnice ni pretirano ganila, a nič zato. Teden je ganil mene in potrebno bo okrevanje in ponovna integracija v Slovensko okolje … :)

p.s. Vredno je preizkusiti!

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(7 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4276-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti